Ženske so lahko mirne

Uredništvo, 10. januar 2012.

Spornih prsnih vsadkov v Sloveniji niso uporabljali Spornih prsnih vsadkov francoskega proizvajalca Poly Implant Prothese (PIP) v Sloveniji niso uporabljali, so zagotovili pri Javni agenciji…

Spornih prsnih vsadkov v Sloveniji niso uporabljali

Spornih prsnih vsadkov francoskega proizvajalca Poly Implant Prothese (PIP) v Sloveniji niso uporabljali, so zagotovili pri Javni agenciji za zdravila in medicinske pripomočke.

Francoske pristojne oblasti za medicinske pripomočke so sporočile, da se silikonski vsadki proizvajalca PIP niso tržili v Sloveniji. To navedbo so pri agenciji preverili tudi pri proizvajalcu, ki jo je potrdil. Agencija je preverila to informacijo tudi pri podjetjih, ki opravljajo promet z medicinskimi pripomočki na debelo v Sloveniji, in dobila enako potrditev. Prav tako ni dobila nobenega poročila o zapletih s temi vsadki v Sloveniji, so pri agenciji odgovorili na naše poizvedovanje o morebitni uporabi vsadkov PIP pri nas.

Da niso nikoli uporabljali teh vsadkov, so odgovorili tudi v nekaterih kirurških centrih, kjer opravljajo estetske operacije povečevanja dojk. Kot je povedal Gašper Fabjan, direktor Estetske kirurgije Fabjan, uporabljajo vsadke proizvajalcev Mentor in Allergan, saj gre za najbolj preverjene vsadke, “mercedez med vsadki”. V zadnjih tednih je na kliniko poklicalo približno deset žensk, ki so pozabile, katere vsadke imajo, ali izgubile certifikate. “Za vsadke, ki jih uporabljamo, ni razloga za zaskrbljenost,” je še povedal, ženske pa lahko na njihovi spletni strani preberejo tudi zagotovila proizvajalcev o kakovosti vsadkov. Ta dva proizvajalca nudita tudi doživljenjsko garancijo, da na vsadku ne bo prišlo do razpoka. Včasih so na kliniki uporabljali tudi vsadke, ki so bili napolnjeni s fiziološko raztopino. V minulih 15 letih sta počila dva taka vsadka, pri vsadkih, napolnjenih s silikonom, pa razpoke niso ugotovili. “Če steče fiziološka raztopina, ni za telo nobenih težav,” je povedal Gašper Fabjan.

Vir: dnevnik.si

Vabljeni na forum Klinika dr. Fabjana, kjer lahko povprašate za nasvet ali mnenje na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,475
25.09.2021. ob 10:27
284,831
25.09.2021. ob 18:32
110,258
25.09.2021. ob 18:06
Preberi več

New Report

Close