UKC Ljubljana gostil eminentnega gosta prof.dr. Samir Mardinija, iz Mayo Clinic Rochester, ZDA

Uredništvo, 06. januar 2012.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Kirurške klinike smo včeraj gostili eminentnega gosta prof.dr. Samir Mardinija,…

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Kirurške klinike smo včeraj gostili eminentnega gosta prof.dr. Samir Mardinija, iz Mayo Clinic Rochester, ZDA.  Ugledni profesor je imel predavanje z naslovom Sodobni trendi v rekonstrukcijski mikrokirurgiji in transplantacija obraza.

Profesor dr. Samir Mardini je dobitnik Godinove štipendije. Ameriško združenje za rekonstrukcijsko mikrokirurgijo vsako leto izbere najbolj perspektivnega plastičnega kirurga na svetu in mu podeli najprestižnejšo nagrado na področju rekonstrukcijske kirurgije – Godinovo štipendijo. Nagrajenca izbere komisija profesorjev na osnovi kliničnega, znanstveno raziskovalnega, pedagoškega dela in raziskovanja na področju rekonstrukcijske kirurgije in osebnostnih lastnosti. Nagrajenec svoje pomembne dosežke predstavi v pomembnih mikrokiruških centrih po svetu. Cilj obiskov je širjenje znanja in promocija odličnosti na področju rekonstrukcijske kirurgije in potrditev dela pionirja mirkokirurgije uglednega plastičnega mikrokirurga Marka Godine. Prvo predavanje ima izbrani kandidat v UKC Ljubljana, kjer je delal Marko Godina.

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., predstojnik KO za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Kirurške klinike je ob tem dejal: »Veseli me, da gostimo danes tako uglednega gosta. Predvsem pa, da nam uspehi našega velikega vzornika še danes pomagajo, da nadaljujemo pot, ki jo je pred mnogimi leti začrtal Marko Godina in naši učitelji. Za vse pa je pomembno, da duh Marka Godine še živi in da tudi mlada ekipa prispeva v zakladnico svetovnega znanja. Srečanja, kot je današnji, so velika priložnost za izmenjavo izkušenj in znanja. Ljubljana ostaja na zemljevidu pomembnih mikrokiruških centrov v svetu.«

Dr. Marko Godina (1943-1986), je bil pionir mikrokirurške tehnike, replantacij odrezanih udov in prostega prenosa tkiv za oskrbo najtežjih poškodovancev. Postavil je temelje rekonstrukcijske kirurgije v Slovenije in v svetu. Na bogatih temeljih in požrtvovalnem delu njegovih naslednikov delo uspešno nadaljuje današnja generacija rekonstrukcijskih kirurgov.

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana

Obiščite virtualno ordinacijjo estetske kirurgije na forumu Estetska in plastična kirurgija na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,293
18.06.2021. ob 23:10
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več