Nasveti za popraznično rehabilitacijo

Uredništvo, 03. januar 2012.

Praznični grehi Ste že na popraznični rehabilitaciji ali se nanjo še pripravljate? V vsakem primeru utegnejo biti naslednji nasveti še kako koristni. Utrujeni od ponočevanja?…

Praznični grehi

Ste že na popraznični rehabilitaciji ali se nanjo še pripravljate? V vsakem primeru utegnejo biti naslednji nasveti še kako koristni.

Utrujeni od ponočevanja?

Če nimate časa za dovolj ur spanja, upoštevajte staro modrost, ki pravi, da vsaka ura spanja pred polnočjo šteje dvojno.

Gre za energijske zakonitosti, ki jih poznajo vse tradicionalne medicine, zeliščarji in vsi, ki se zavestno ukvarjajo s svojim vrtom. Od polnoči do poldneva, torej v jang fazi dneva, se energije širijo navzven in se dvigujejo. (Zato je treba tudi vsa zdravilna zelišča nabirati dopoldne). Od poldneva do polnoči pa se energije zbirajo v zemlji; to je čas jin faze dneva, za katero je značilno mirovanje, zbiranje energije. To pomeni, da se od poldneva do polnoči polnimo in po polnoči praznimo, tako kot zemlja. Ni šala, dejansko boste telesu omogočili obnovo in se veliko bolj odpočili, če si boste kako uro za počitek ukradli popoldne, namesto da bi poležavali zjutraj.

Vir: revija Viva

Spoznajte male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov s pomočjo foruma Prehrana na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,293
18.06.2021. ob 23:10
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več