Prazniki – čas za lepoto, čas za spremembe

Uredništvo, 30. december 2011.

Za hip se ustavimo pri besedi prazniki. Jo slišite? Prazni-ki. Beseda je povezana s praznino, toda ali niso prav prazniki polni vsega? Uporabljate izraz petek…

Za hip se ustavimo pri besedi prazniki. Jo slišite? Prazni-ki. Beseda je povezana s praznino, toda ali niso prav prazniki polni vsega? Uporabljate izraz petek in svetek? Petek pomeni vse delovne dni, običajno napolnjene s hitenjem, skrbmi in z opravki, svetek pa dela prosti dan, izpraznjen vsakodnevnih vsebin.

Povezovanje z drugimi in s samim seboj

Prazniki imajo močno socialno noto. Ker takrat ne delamo, imamo čas za druženje s prijatelji in sorodniki, več je tudi kakovostnega časa, ki ga prebijemo z družino. To druženje je bolj sproščeno, saj se nam ne mudi, zato se lahko pogovorimo tudi o globljih, pomembnejših vsebinah –  tako za nas same kot za naše odnose. Tako druženje je navadno obogateno z dobro hrano in darili, tako da je že zaradi tega prijetnejše.

Povezovanje v prijetnem vzdušju nam omogoči, da se spoznamo drugače, kot se v vsakodnevnem delovnem vzdušju, ki mu vladajo skrbi in hitenje. Večje in manjše skupnosti, ki jim pripadamo, se lahko med praznovanjem tesneje povežejo. V zadnjem času je prav ta nota izredno pomembna, saj nam tehnologije o(ne)mogočajo druženje, ki pa ima velik manko – ne omogočajo pretakanja žive energije med ljudmi. Te smo v teh časih še kako žejni.

Vir: revija Viva

 

Kakšne so tegobe veselega decembra in kako jih premagati prisluhnite v video intervjuju na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,472
20.09.2021. ob 11:18
284,805
20.09.2021. ob 13:00
110,256
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close