V Snagi bodo odpadke odvažali le še enkrat na vsake tri tedne

Uredništvo, 29. december 2011.

Ljubljana – Res bo treba ločevati. Odpadke namreč. Na ljubljanski Snagi načrtujejo korenite spremembe odvoza odpadkov. Mešane komunalne odpadke bodo odslej izpred hiš odvažali redkeje….

Ljubljana – Res bo treba ločevati. Odpadke namreč. Na ljubljanski Snagi načrtujejo korenite spremembe odvoza odpadkov. Mešane komunalne odpadke bodo odslej izpred hiš odvažali redkeje. Sprva, v prehodnem obdobju, enkrat vsakih štirinajst dni, kasneje pa le enkrat vsake tri tedne.

Vsaka hiša bo poleg črnega zabojnika za mešane komunalne odpadke in rjavega za biološke dobila še zabojnika za odpadno embalažo ter papir. Tudi slednja bo Snaga odpeljala le vsake tri tedne, biološke odpadke pa vsaj v poletnem času pogosteje. Spremembe zadevajo predvsem samostojna gospodinjstva, blokovskih naselij pa ne.

Na Snagi namreč ugotavljajo, da je v črnih zabojnikih, kamor naj bi metali le mešane komunalne odpadke, več kot 70 odstotkov odpadne embalaže, ki sicer zasede največ prostornine, presenetljivo veliko je tudi papirja. Zato upajo, da bodo s tem, ko bodo vsakemu gospodinjstvu dali štiri zabojnike za različne vrste odpadkov, povečali količino ločeno zbranih odpadkov. Tisti, ki ne bodo ločevali, tvegajo globo v višini od 200 do 5000 evrov.

Vir: dnevnik.si

 

EKO je način življenja in razmišljanja. Vabljeni na forum EKO na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,475
25.09.2021. ob 10:27
284,831
17.08.2021. ob 14:55
110,258
25.09.2021. ob 16:43
Preberi več

New Report

Close