Zniževanje stroškov zdravstva na račun spolnosti: Britanci ob pol Viagre

Uredništvo, 09. december 2011.

V Veliki Britaniji so se s strani državne zdravstvene organizacije odločili znižati stroške preko zmanjševanja izdaje receptov za Viagro in sicer kar za polovico. V…

V Veliki Britaniji so se s strani državne zdravstvene organizacije odločili znižati stroške preko zmanjševanja izdaje receptov za Viagro in sicer kar za polovico. V tem primeru bo povprečen par srednjih let lahko užival v spolnosti s pomočjo modre tabletke le vsakih štirinajst dni.
Zdravniki bodo tako glede na predlog nove politike omejeni na predpisovanje največ dveh tabletk Viagre ali drugega zdravila za zdravljenje impotence mesečno na pacienta. Do sedaj so bili omejeni na dvakrat tolikšno količino. Smernice s strani zdravstvene organizacije so sicer opisane zgolj kot priporočila, vendar lokalni zdravstveni komiteji pravijo, da se na zdravnike prenašajo kot ukazi.
Urednik revije Pulz, Richard Hoey, je izpostavil pomembno dejstvo, da bi tudi zdravniki potrdili dejstvo, da ima zadovoljno spolno življenje pomemben vpliv na  zdravje, kar zdravstvena organizacija ne bi priznala v okviru smernic za zdravljenje erektilne disfunkcije.

Vir: Dnevnik.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,293
18.06.2021. ob 23:10
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več