Izbira imena lahko vašega malčka zaznamuje bistveno bolj, kot bi si mislili

Uredništvo, 06. december 2011.

Izbira imena, čeprav včasih nekoliko čudnega, je za starše le še en izmed načinov izražanja edinstvenosti svojega otroka. Najboljši način za iskanje le-tega, je kajpak…

Izbira imena, čeprav včasih nekoliko čudnega, je za starše le še en izmed načinov izražanja edinstvenosti svojega otroka. Najboljši način za iskanje le-tega, je kajpak Google.  O tem je prejšnji teden pisal tudi New York Times, kjer je bilo omenjeno, da si starši vse pogosteje pri izbiri otrokovega imena pomagajo s spletnim iskalnikom. Omenili so, da s tem lahko hitro zagotovijo, da otrok ne bo nosil neprimernega imena kakšne porno zvezde, serijskega morilca ipd.
Izbira imena je pomembna odločitev, ki je postala v digitalni dobi še bolj zapletena. Vedno pogostejša so unikatna imena, ki so tako edinstvena, da se včasih znajdejo že na vrhu iskalnega seznama, saj si le redki želijo, da bi se otrokovo ime porazgubilo v virtualni gneči, kot poroča Times. Obstaja celo posebna spletna stran, na kateri je možno preveriti ali je ime že zasedeno, The Baby Name Wizard.
Profesor David Figlio je proučeval efekt imena na posameznike in ugotovil, da so otroci z imeni značilnimi za nižji razred, v šoli obravnavani drugače s strani učiteljev. Imena imajo tudi vpliv pri predvidevanju o otrokovi kasnejši poklicni usmeritvi.

Vir: Dnevnik.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,554
05.08.2021. ob 04:17
110,205
05.08.2021. ob 01:11
Preberi več

New Report

Close