Posodobljena črna lista letalskih prevoznikov

Uredništvo, 22. november 2011.

Evropska komisija je že osemnajstič posodobila seznam letalskih prevoznikov, ki jim je prepovedano opravljati lete v Evropski uniji. Podpredsednik evropske komisije, odgovoren za transport Siim…

Evropska komisija je že osemnajstič posodobila seznam letalskih prevoznikov, ki jim je prepovedano opravljati lete v Evropski uniji.

Podpredsednik evropske komisije, odgovoren za transport Siim Kallas: “Varnost je na prvem mestu. Tukaj si ne moremo privoščiti kompromisov. Kjer imamo dokaze, da prevozniki ne upošteva varnostnih standardov, moramo ukrepati, da izločimo vsa varnostna tveganja.”

Strogi ukrepi v Albaniji in Ruski federaciji

Po tesnem in intenzivnem sodelovanju z letalskimi organi dveh držav, Albanije in Ruske federacije, so ti sprejeli stroge ukrepe za nadzor in omejitev tveganj za varnost pri svojih prevoznikih, ki letijo v EU. Zato Komisiji ni bilo treba sprejeti nobenih ukrepov zoper letalske prevoznike, ki sta jim dovoljenje izdali Albanija ali Ruska federacija. Medtem, ko so v Albaniji poostrili varnostne ukrepe in sprejeli pomoč Italije pri vzpostavitvi varnejšega zračnega prometa, so bile v Rusiji pod drobnogledom predvsem tri letalske družbe: VIM AVIA, Yakutia in Tatarstan Airlines. Zaradi dodatnih zagotovil Ruske Federacije, Komisija prepovedi tem trem letalskim družbam ni izrekla, a odločila se je za poostren nadzor nad njimi.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,472
19.09.2021. ob 21:03
284,804
19.09.2021. ob 22:24
110,255
19.09.2021. ob 20:58
Preberi več

New Report

Close