Pomembna novost: V Mariboru kmalu operacije s pomočjo telemedicine

Uredništvo, 11. november 2011.

Maribor – V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so danes testno izvedli neposreden prenos operacije iz Centra za kirurgijo lobanjske baze v ameriškem Pittsburghu. Uporaba…

Maribor – V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so danes testno izvedli neposreden prenos operacije iz Centra za kirurgijo lobanjske baze v ameriškem Pittsburghu. Uporaba najnovejše telekomukacijske in informacijske tehnologije pri medicinskih posegih je po besedah otorinolarigologa Boštjana Lanišnika pomembna novost v Sloveniji.

Zbrani v predavalnici mariborske kirurške stolpnice so si lahko v živo ogledali operacijo bolnika s tumorjem lobanjskega dna z razširjenim endoskopskim endonazalnim posegom, ki so jo izvedli zdravniki v Pittsburgu. “Gre za prvi prenos operacije v UKC Maribor na daljavo preko oceana, kar ima velike edukativne razsežnosti in odpira dodatne možnosti sodelovanja z enim največjih centrov na svetu za kirurgijo lobanjskega dna,” je pojasnil Lanišnik.

Kot je dejal, z omenjenim centrom sodelujejo že tri leta, s pomočjo tamkajšnjih zdravnikov pa so izvedli prve posege v Sloveniji na lobanjskem dnu skozi nos oziroma s popolno endoskopsko tehniko.

Vir: dnevnik.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,477
26.09.2021. ob 09:23
284,840
17.08.2021. ob 14:55
110,258
27.09.2021. ob 03:22
Preberi več

New Report

Close