V spolnosti včasih pomaga tudi, če se povsem nehate truditi

Uredništvo, 19. avgust 2017.

Tudi v spolnosti se lahko pojavijo težave. Lahko so povezane z nesoglasji v partnerskem odnosu ali kot posledica …

Tako kot na vseh drugih področjih življenja se tudi v spolnosti lahko pojavijo težave. Na eni strani so lahko povezane z nesoglasji v partnerskem odnosu in omajano samozavestjo enega ali obeh partnerjev, na drugi strani pa so lahko tudi posledica različnih zdravstvenih težav, na primer motnje erekcije.

Ko so težave v spolnosti povezane z zdravstvenimi težavami, je nujna pomoč zdravnika. Motnja erekcije in druge zdravstvene težave, ki vplivajo na spolnost, le redko izginejo same od sebe. Pri težavah, ki so posledica omajane samozavesti partnerjev, pa včasih pomaga že, če se partnerja preprosto nehata truditi. Nenavadno? Vsekakor, toda obstaja razlaga.

Partnerja se včasih preprosto preveč trudita, da bi bilo v postelji vse popolno. Zato se spolnosti ne moreta predajati sproščeno. Njuni telesi sta napeti in učinek njunega truda je ravno nasproten od želenega. Moški se včasih zaradi prevelikih pričakovanj soočijo celo z motnjo erekcije, ki je sicer v približno 80 odstotkih primerov posledica drugih zdravstvenih težav.

Samozavest obeh partnerjev pri teh neljubih pripetljajih stalno upada in težave se lahko kmalu še poglobijo. Zato velja, da je najboljša spolnost spontana spolnost. Seveda tudi tako ne bo vedno vse idealno, toda v spontanem in sproščenem vzdušju partnerja morebitnih ovir v spolnosti skorajda ne opazita in jih preskočita pravzaprav mimogrede.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,432
05.08.2021. ob 15:07
284,558
31.07.2021. ob 17:39
110,205
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close