Skuta – nepogrešljivi del vsake diete

Uredništvo, 27. september 2011.

Skuta je zelo kakovosten vir beljakovin, ki so v primerjavi s številnimi drugimi veliko lažje prebavljive in celo pomagajo pri zaprtju, napetosti v trebuhu in…

Skuta je zelo kakovosten vir beljakovin, ki so v primerjavi s številnimi drugimi veliko lažje prebavljive in celo pomagajo pri zaprtju, napetosti v trebuhu in zgagi. Vrsta aminokislin skrbi za pravilno delovanje jeter in imunskega sistema, a tudi za zdravo presnovo maščob, kar je izredno pomembno, če si želimo vitke postave ali pa jo ohraniti. Če skuto uživate pusto, znižuje raven holesterola v krvi in krvni tlak; ker vsebuje obilo kalcija, pa skrbi za zdrave zobe in kosti ter preprečuje osteoporozo. Vitamini B-kompleksa pomirjajo in sproščajo.

Nakup

Še posebno okusna je domača kuta, ki pa je pogosto polnomastna in zato manj zdrava. Raje torej posezite po skuti z manj mlečnih maščob in brez dodanega kemičnega okusa, ki je pogosto samo skrita kalorična bomba. Odločitev med pasirano ali nepasirano različico je vaša, saj se razlikujeta samo po strukturi. Za pol kilograma boste odšteli približno 2 evra.

Vir: revija Viva

Več informacij o telesni teži tako in drugače preberite na forumu Osnovna šola hujšanja na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,472
20.09.2021. ob 11:18
284,805
20.09.2021. ob 12:48
110,256
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close