Potujmo drugače – Evropski teden mobilnosti

Uredništvo, 16. september 2011.

Na svetovni dan brez avtomobila, 22. septembra, bodo nabrežje ob Ljubljanici pred Hišo Evropske unije zasedli grafitarji in slikarka Katarina Vidmar: mimoidočim kolesarjem bodo kolesa,…

Na svetovni dan brez avtomobila, 22. septembra, bodo nabrežje ob Ljubljanici pred Hišo Evropske unije zasedli grafitarji in slikarka Katarina Vidmar: mimoidočim kolesarjem bodo kolesa, z njihovo privolitvijo seveda, spremenili v novo, pisano, pikčasto ali črtasto podobo. S simpatično akcijo »Pobarvaj svoje kolo« se bo namreč v Ljubljani zaključil Evropski teden mobilnosti, ki letos praznuje že 10. obletnico in poteka pod osrednjo temo »Potujmo drugače«.

Evropski teden mobilnosti bo tudi letos potekal od 16. do 22. septembra 2011, zajemal pa bo široko paleto aktivnosti, s katerimi bodo pristojne institucije opozarjale na pomembnost uporabe alternativnih oblik transporta. Namen tedna mobilnosti je dvigniti javno ozaveščenost o potrebi po ukrepanju proti onesnaženosti v mestih in povečati kakovost življenja v urbanih središčih.
Urbani grafitarji, znana ekipa Zek crew in slikarka Katarina Vidmar bodo zato na svetovni dan brez avtomobila poskrbeli, da bodo vaši eko konjički dobili novo podobo. Prizorišče pred Hišo Evropske unije, ki sicer sodi v območje, namenjeno zgolj pešcem in kolesarjem, bo istega dne zavzela tudi break dance skupina Flow From Below in svetovnemu dnevu brez avtomobila dodala nekaj urbano-hiphoperskega pridiha, mimoidočim pa na željo plesno lekcijo. Ob zaključku akcije »Pobarvaj svoje kolo« bo Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v atriju Hiše Evropske unije pripravila fotografsko razstavo “Pobarvaj svoje kolo”, na kateri bodo razstavljene fotografije novih (starih) koles.

Vsi kolesarji, ki si želite svoja stara kolesa spremeniti v barvite, urbane in umetniško predelane eko konjičke, ste 22. septembra vabljeni na Breg 14, pred Hišo Evropske unije, med 10. in 13. uro ter med 15. in 18. uro. Za kolesarje povsem brezplačno in s čisto pravim umetniškim pridihom!

Hrup, onesnaženost zraka, prometne konice in zastoji so tudi pri nas ključni imenovalci prometa nasploh. Vsak enkrat v letu lahko združimo moči in misli ter si prizadevamo za energetsko varčnost, saj si navsezadnje prav vsak od nas želi varne in čistejše prihodnosti.

22. septembra zato izstopite iz avta in se po mestu podajte peš ali s kolesom: naj vas pot zanese mimo nas, veseli vas bomo!

Vir: Informacijska pisarna Evropskega parlamenta 

Obiščite forum Skrinjica idej!, ropotarnico dobrih idej za bolj pisano življenje na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,475
26.09.2021. ob 09:23
284,836
17.08.2021. ob 14:55
110,258
26.09.2021. ob 17:55
Preberi več

New Report

Close