UKC Ljubljana s kreditom do ustreznejših bivalnih pogojev

Uredništvo, 16. september 2011.

UKC Ljubljana s kreditom do ustreznejših bivalnih pogojev in še večje kakovosti zdravljenja za hematološke bolnike Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) se zaveda pomena…

UKC Ljubljana s kreditom do ustreznejših bivalnih pogojev in še večje kakovosti zdravljenja za hematološke bolnike

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) se zaveda pomena zagotavljanja ustreznih bivanih pogojev hematološkim bolnikom. Tako so ob svetovnem dnevu limfoma, na skupni novinarski konferenci z Združenjem L&L, napovedali najem kredita za prenovo prostorov, ki bodo v pritličju nekdanjega  Kliničnega oddelka za otroško kirurgijo.

»Ponosni smo, da bomo lahko bolnikom in njihovim svojcem v prvem četrtletju leta  2013 s selitvijo v prenovljene prostore zagotovili boljše pogoje bivanja in zdravljenja, naših zaposlenim na KO za hematologijo Interne klinike pa boljše pogoje dela. Obnove oddelkov se v UKCL ne dogajajo vsak dan, zato bo selitev hematoloških bolnikov v primernejše prostore praznik za vse nas,« je ob današnjem svetovnem dnevu limfoma povedal generalni direktor UKC Ljubljana, mag. Simon Vrhunec in potrdil, da je vse nared za najem kredita za nujno obnovo prostorov oddelka za hematologijo. Svet UKCL je namreč pred dnevi (12.9.2011) za to investicijo odobril dolgoročni bančni kredit z glavnico 11.200.000.00 EUR, z odplačilno dobo 10 let in začetkom odplačevanja v letu 2013.

»Poslanstvo UKCL je zagotavljanje kakovostnih zdravstvenih storitev pacientom, ki potrebujejo našo pomoč. Zato smo veseli, da bomo lahko našim hematološkim pacientom s prenovo oddelka kmalu zagotovili ustreznejše bivalne pogoje in še večjo kakovost zdravljenja. Ko se je izkazalo, da pri tej nujni obnovi ne moremo računati na del proračunskih sredstev, smo se v UKCL odločili, da finančno breme celovite obnove kliničnega oddelka za hematologijo v celoti prevzamemo nase. Veseli smo, da je Svet zavoda UKCL to strateško odločitev podprl,«  je še povedal generalni direktor UKC Ljubljana, mag. Simon Vrhunec.

Svet zavoda UKCL je generalnega direktorja pooblastil, da izpelje celoten investicijski projekt ter izvede postopke za pridobitev kredita. Svet zavoda UKCL je potrdil tudi investicijski program s študijo izvedbe in potrdil novelacijo investicijskega programa. Svet zavoda UKCL je dal zeleno luč tudi za zagotovitev sredstev za financiranje izvedbe investicije in finančne odhodke v zvezi s črpanjem kredita v višini 200.000,00 EUR. Kredit bo UKCL odplačeval iz sredstev amortizacije in tekočih sredstev poslovanja zavoda.

Predstojnik KO za hematologijo Interne klinike prof. dr. Peter Černelč, dr. med., je ob tem dejal:

»Veseli smo, da lahko ob dnevu bolnikov z limfomom, ko je naša pozornost usmerjenja v izboljšanje pogojev zdravljenja,  po treh letih pridobivanja dokumentacije dokončno potrdimo investicijo v ureditev novih prostorov.  Ob mednarodno potrjenih  uspehih našega oddelka na področju zdravljenja bolnikov z levkemijo in limfomom si obetamo, da bomo lahko v novih prostorih še bolje poskrbeli za naše bolnike, saj bo potreba po uporabi protimikrobnih zdravil manjša, zdravljenje pa učinkovitejše in cenejše.«

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana

Več o kampaniji preberite na spletni strani slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 03:49
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več