Otroški bazar

Uredništvo, 08. september 2011.

Otroški bazar, poln idej in novosti za družine, bo tokrat potekal od 8. do 11. septembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Največja prireditev za…

Otroški bazar, poln idej in novosti za družine, bo tokrat potekal od 8. do 11. septembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Največja prireditev za družine v Sloveniji, ki je za vse obiskovalce popolnoma brezplačna, v štirih dneh ponuja vrsto izobraževalno-sejemskih aktivnosti in izjemnih doživetij za družine iz vseh koncev Slovenije. Letošnja rdeča nit prireditve je varnost otrok v prometu, dobrodelnost ter brezskrbno otroštvo in šolanje za vse.

Otroci bodo rajali

Otroci bodo lahko v družbi svojih staršev, starih staršev, sošolcev in učiteljev obiskali številne ustvarjalne delavnice v Ustvarjalnem kotičku, v eko delavnicah bodo lahko spoznavali smisel ekološkega načina življenja, si ogledali več kot 80 malih živali v Bazarkovem ranču, različne poklice, pravljične maskote in se v Avli dvorane A potopili v svet Bakugan, Zoobles ter Pez figuric. V Kuharskem kotičku se bodo učili priprave zdravih prigrizkov, Knjižni kotiček pa jim bo predstavil najrazličnejše pravljične junake. Bogat program jim bo predstavil Bazarkov oder, saj bo gostil Foxy teens Winx, finaliste Korajže velja, Trkaja, Tomaža M. alias Marlenno, mini modno revijo Modiane, prijatelje Bazarka, Lumpije in Slona Bansija, mlade pevce, igralce, glasbenike in druge odrske nadobudneže. Na Bazarkovem odru bo potekal tudi veliki Bazarkov Bakugan turnir ter zanimive nagradne igre.

Starši se bodo izobraževali

V okviru sejemskega dela bodo staršem predstavljeni otroški izdelki in storitve, načini preživljanja prostega časa, otroško pohištvo, obšolske dejavnosti, otroška oblačila in oprema ter nove ideje za družinske počitnice. V Svetovalnici za starše jim bodo na voljo številne delavnice, predavanja in svetovanja s področja vzgoje otrok, shranjevanja matičnih celic, varnosti v cestnem prometu, partnerskih odnosov, aktivnega preživljanja počitnic, pravilnega rokovanja z dojenčki in dojenja. Spoznali bodo, zakaj lahko svoje malčke prepustijo starejšim upokojenim pedagoškimi delavcem in čedalje bolj uveljavljeni Montessori vzgojni metodi.

Šport in varnost v prometu na Zunanji ploščadi

Na Zunanji ploščadi Gospodarskega razstavišča bo vladal športni duh. Najbolj pogumni otroci bodo preizkusili svoje plezalne veščine na 7,5-metrski plezalni steni, izvajali akrobacije na trampolinu, ciljali balone na G-regovi mega frači in preverili spretnosti vožnje s kolesom na kolesarskem poligonu Javne agencije RS za varnost prometa. Vsi, ki jih zanima tenis, bodo na prostoru Jaki Športa preizkusili svoj prvi teniški udarec, mali raziskovalci pa bodo lahko pokukali skozi teleskop Astronomskega društva Javornik in ugotovili, kaj počne sonce.

Lumpast Paviljon Jurček

Na Zunanji ploščadi v Paviljonu Jurček bo svoje mesto našel tudi Lumpi park, kjer se bodo obiskovalci lahko sprehodili po številnih aktivnostih, za še bolj naravno vzdušje pa bodo poskrbela številna drevesa, ptičje petje in Lumpi delavnice. Na otroke in njihove starše tako čakajo eko ustvarjalna delavnica, priprava jedi z Lumpi kuharjem, gozdna ulična pot, Ikijev mini živalski vrt in še mnogo drugega.

Skrivnosti obrti in poklicev

S prikazom le delčka široke palete obrtnih poklicev želi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skozi ustvarjalne delavnice opozoriti na velike možnosti poklicne kariere v obrti. Svoje skrivnosti bosta otrokom razodela slikopleskarski tehnik in zlatarski mojster. Da je domača in umetnostna obrt ena najbolj kreativnih dejavnosti, se bodo otroci prepričali pri izdelavi voščilnic iz suhega cvetja ter ročni izdelavi glasbil. Na Zunanji ploščadi pa bodo svoje delo otrokom predstavili še gasilci in policisti, ki bodo na ogled postavili svoja vozila.

Pravljice, radijski in animirani junaki v Multimedijskem kotičku

V Multimedijskem kotičku bo Radiotelevizija Slovenija pripravila ustvarjalne delavnice in predvajala vsebine iz svojega arhiva. Otroci bodo od blizu lahko spoznali Bansija in druge živalske junake. V okviru Otroškega in mladinskega programa TV Slovenija se bodo predstavili povečana družina Krtka Črtka, Zajček Bine in nova oddaja Razred zase, ki prihaja na spored jeseni. Program za mlade 1. programa Radia Slovenija pa bo predstavil radijske pravljice.

Rabljena otroška oprema

Starši bodo na Otroškem bazarju lahko kupili ali prodali otroško opremo. V Bazarkovi tržnici rabljene otroške opreme se vsako leto znajdejo številni vozički, avtosedeži, postelje, stajice, pripomočki za nošenje otroka ipd. Vsem, ki potrebujejo tovrstno opremo ali jo želijo oddati, toplo priporočamo obisk tržnice, ki bo v Avli dvorane A.

Tudi dobrodelnost bo našla svoj dom

Otroški bazar vsako leto namenja posebno pozornost dobrodelnosti in v okviru tega v letošnjem letu pripravlja kar dve dobrodelni akciji. Na razstavnem prostoru Adria Medie se bodo zbirale ohranjene šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkih družin, z nakupom Bazarkove majice v Avli pa boste lahko finančno podprli projekt Botrstva v Sloveniji, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,473
31.08.2021. ob 10:42
284,813
17.08.2021. ob 14:55
110,257
21.09.2021. ob 09:24
Preberi več

New Report

Close