Nedeljski Čarobni dan je v Arboretum tokrat privabil rekordno število obiskovalcev

Uredništvo, 01. september 2011.

Družabno humanitarna prireditev Čarobni dan je v nedeljo, 28. avgusta, v Arboretum Volčji Potok privabila rekordnih 18.000 obiskovalcev. Številne družine iz vse Slovenije so se…

Družabno humanitarna prireditev Čarobni dan je v nedeljo, 28. avgusta, v Arboretum Volčji Potok privabila rekordnih 18.000 obiskovalcev. Številne družine iz vse Slovenije so se v prekrasni in cvetoči Arboretum zgrinjale že zjutraj, še preden je ob 10. uri Godba iz Lukovice skupaj z maskotami poskrbela za slovesno otvoritev Čarobnega dne. Prirediteljem je tudi tokrat dobro služilo vreme, saj so bile temperature ravno pravšnje za tako velik in množični obisk tega prelepega parka.

Na zelenicah in skrivnih kotičkih neokrnjene narave je bilo v Arboretumu še posebej dobro poskrbljeno za otroke različnih starostnih skupin, saj je organizator zanje pripravil številne animacije na več kot 60 različnih ustvarjalnih in športnih delavnicah. V pravljičnih deželah so otroci lahko risali, barvali in kiparili, sestavljali kocke, izdelovali lutke in druge predmete, se zabavali na napihljivih igralih, se prebijali skozi labirint ali se vzpenjali po plezalni steni.

Tudi Čarobni oder je bil v Arboretumu čaroben prav ves dan. Poleg znanih slovenskih pevk kot so Bilbi, Nuša Derenda, Brigita Šuler, Alenka Gotar, Martina Šraj in Nataša Madjar, sta nastopila še odlična harmonikaša Miha Debevec in Tomaž Rožanec, obiskovalce pa je navdušila tudi glasbeno-plesna šola Pustotnik.

Za vrhunec dneva so za enourni glasbeno-plesni spektakel z mladimi  plesalci iz Plesnega mesta fenomenalno poskrbeli Čuki in Ribič Pepe, ki so Čarobni dan izbrali za promocijo svoje nove plošče.

Prvič je Čarobni dan gostil tudi gledališčnike. Mateja Pucko in Alenka Cilenšek iz SNG Maribor sta v Arboretumu uprizorili imenitno predstavo za otroke Čarovnica Hillary gre v opero, v kateri so otroci spoznavali glasbene note in libreto, operne arije in naloge dirigenta. Predstavo so tokrat na prostem predstavili že tretjič.

Ob 14. uri je na oder stopil župan Občine Kamnik Marjan Šarec, ki je nagovoril udeležence in Barbari Novak, kreatorki Čarobnega dne, zatem pomagal razrezati tudi torto velikanko.

Med ostalimi so na Čarobnem odru čez dan nastopili še Leseni rogisti, plesna skupina Face iz Mengša, Sebastijan, plesna šola Miki in glasbeni šoli Gvido in Vox, zabavni Čarodej Toni in medved Čalapinko, Capoeira, otroški pevski zbor Marije Vere, Matevž Šavora, Nino in Katarina Mala ter Kind of art in Peter Januš, skupine nastopajočih pa so odplesale še zabavni Lumpi, Xobi in Lino ples. Za gimnastično atrakcijo so poskrbeli akrobati iz skupine Sokol Bežigrad iz Ljubljane, prireditev pa je poln energije znova povezoval Uroš Lavrič iz Zavoda Enostavno prijatelji.

Obiščite spletni forum Skrinjica idej! in preberite različne nasvete ter predloge, kako preživeti drugačen dan? Več na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,475
31.08.2021. ob 10:42
284,829
17.08.2021. ob 14:55
110,258
24.09.2021. ob 20:47
Preberi več

New Report

Close