Pediatrično kliniko UKCL obiskale

Uredništvo, 22. avgust 2011.

Z otroki so se v avli pediatrije igrala številna znana imena, med njimi Boštjan Nachbar, Vlado Divac, Dalibor Bagarić in drugi Pediatrično kliniko Univerzitetnega kliničnega…

Z otroki so se v avli pediatrije igrala številna znana imena, med njimi Boštjan Nachbar, Vlado Divac, Dalibor Bagarić in drugi

Pediatrično kliniko Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljanaso 10. avgusta 2011 obiskali nekdanji igralci ameriške košarkarske lige NBA. Košarkarji in trenerji so se z otroki zbrali v avli Pediatrične klinike, kasneje pa so se podali tudi na dva oddelka, na Klinični oddelek za nefrologijo ter na Klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo. Na omenjenih oddelkih so se pogovarjali in igrali z otroki, ki se dogodka v avli zaradi zdravstvenega stanja niso mogli udeležiti.

V avli Pediatrične klinike so košarkarji in vodstvo Pediatrične klinike podali uvodne nagovore, takoj zatem pa je sledilo igranje z otroki. Košarkarji so se z raznimi igricami otrokom posvetili na več mizah, navdušenje pa je med malimi obiskovalci požel tudi mini košarkarski koš, na katerem so lahko merili moči z legendami košarke. Vzkliki in nenehne prošnje za podpise na majice ter košarkarske žoge so bile v uri druženja stalni spremljevalec vseh prisotnih.

»Ponosni smo, da so se igralci in trenerji ameriške košarkarske lige odločili za obisk naše bolnišnice. Prepričani smo, da je pogum in neustavljiva volja, katere so v omenjeni ligi polni, eden izmed najpomembnejših dejavnikov za ozdravitev naših otrok,« je ob obisku dejal prof. dr. Rajko Kenda, strokovni direktor Pediatrične klinike UKCL. Uvodno je goste pozdravila tudi poslovna direktorica klinike, Biserka Marolt Meden, ki je bila aktivna košarkašica in je prepričana, da so dobre značajske lastnosti mladih, ki se aktivno ukvarjajo s športom, pomembna popotnica za svet, v katerem se je treba iz dneva v dan boriti, pa naj gre za bolezen ali poslovanje. Tudi  nova stavba Pediatrične klinike je prežeta s športnim duhom, saj nenazadnje vsako leto Bolnišnična šola organizira Bolnišnične olimpijske igre.

»V imenu nas vseh naj povem, da se z največjim veseljem udeležujemo obiskov, še posebej pa smo veseli, da smo se danes lahko preživimo čas z otroki na Pediatrični kliniki,« je dejal Boštjan Nachbar, eden izmed bivših igralcev ameriške košarkarske lige NBA. Vsem otrokom, s katerimi se je kasneje pošteno »zaigral« ob mizah, je zaželel čim hitrejše okrevanje.

Igralci NBA so sicer Pediatrično kliniko obiskali v okviru projekta Košarka brez meja (Basketball without borders Europe).

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,475
24.09.2021. ob 13:59
284,829
24.09.2021. ob 14:10
110,258
24.09.2021. ob 14:22
Preberi več

New Report

Close