Konec z dietami?

Uredništvo, 19. avgust 2011.

Prekomerna telesna teža z vsemi spremljajočimi zdravstvenimi težavami postaja v razvitih državah prvovrstni zdravstveni problem. Povezana je z vzponom sladkorne bolezni. Je tudi eden pomembnih…

Prekomerna telesna teža z vsemi spremljajočimi zdravstvenimi težavami postaja v razvitih državah prvovrstni zdravstveni problem. Povezana je z vzponom sladkorne bolezni. Je tudi eden pomembnih razlogov, da bolezni srca in ožilja neomajno vztrajajo na prvem mestu umrljivosti v razvitih državah. Poleg poraznih zdravstvenih statistik ta epidemija sodobne družbe pošteno načenja tudi zdravstvene proračune in denarnice prizadetih.

Doslej je veljala zapoved, da morajo ljudje s prekomerno telesno težo odvečne kilograme obvezno izgubiti. To naj bi dobrohotno uravnalo raven tako imenovanih dobrih maščob v njihovi krvi, zmanjšalo obremenitev srčno žilnega sistema, zmanjšalo tveganje za nastanek sladkorne bolezni in nasploh tako ugodno vplivalo na telesno in duševno zdravje, da bi se tveganje za smrt ali nastanek hude bolezni pomembno zmanjšalo.

Vir: tednik 7 dni

 

Imate težave s težo? Posvetujte se na forumu Uravnavanje telesne teže – strokovnjak svetuje na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več