Namesto v usta lačnih hrana roma v smeti

Uredništvo, 03. avgust 2011.

Ljubljana – "Imamo še kaj kajzeric?" deset minut do devete ure zvečer peku čez ramo zavpije prodajalka na pekovskem oddelku ene največjih ljubljanskih veleblagovnic. Vprašanja,…

Ljubljana – “Imamo še kaj kajzeric?” deset minut do devete ure zvečer peku čez ramo zavpije prodajalka na pekovskem oddelku ene največjih ljubljanskih veleblagovnic.

Vprašanja, ali je še kaj ostalo, se slišijo tudi drugod po ogromni trgovini, odgovori so večinoma pritrdilni. Ljudje tekajo kot mravljice in polnijo vozičke, ne zmoti jih niti glas, ki po zvočniku oznanja, da bo čez nekaj minut konec nakupovanja. Še vedno je gneča pri tehtanju sadja, pred blagajnami so dolge vrste, police pa ostajajo polne za vse, ki bi mogoče tudi minuto pred deveto želeli v svojo košaro dodati še kakšen nepogrešljiv izdelek.

Približno tako je vsak dan v velikih supermarketih tik pred koncem delovnega časa, ko potrošniki pričakujejo enako široko ponudbo izdelkov kot v dopoldanskem času. Trgovci jim v želji po zaslužku skušajo uresničiti te potrebe, posledica pa je gora hrane s preteklim rokom uporabe, ki se je morajo ob koncu dneva znebiti. Koliko je zavržene hrane, lahko le ugibamo, saj se po pričakovanjih trgovci in distributerji vprašanjem, koliko neprodane hrane na dan zavržejo, spretno izognejo z odgovori, da je to zelo odvisno od izdelkov in da se trudijo to količino zmanjšati na minimum.

Vir: dnevnik.si

 

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,475
26.09.2021. ob 09:23
284,836
26.09.2021. ob 17:26
110,258
26.09.2021. ob 17:36
Preberi več

New Report

Close