Švedski probiotični tamponi kmalu tudi v Sloveniji

Uredništvo, 26. julij 2011.

Nova študija, ki je bila pred nedavnim objavljena v znanstveni reviji Journal of Microbes and Infections, kaže, da lahko pri ženskah, zdravljenih zaradi motenj v…

Nova študija, ki je bila pred nedavnim objavljena v znanstveni reviji Journal of Microbes and Infections, kaže, da lahko pri ženskah, zdravljenih zaradi motenj v vaginalni flori (med drugim bakterijska vaginoza in glivična okužba), vrste probiotičnih bakterij LN ugodno vplivajo na dolgoročno izboljšanje vaginalne flore in zmanjšanje pogostnosti ponovnih težav kmalu po nadomeščanju probiotikov.

Zdrava in močna bakterijska flora v vagini, v kateri prevladujejo laktobacili, je najboljša telesna obramba pred vaginalnim neravnovesjem in/ali okužbami. Klinične študije kažejo, da so lahko probiotični tamponi učinkovit pripomoček v preventivi vaginalnih neravnovesij, saj pomagajo obnoviti naravno in koristno vaginalno floro po zdravljenju z antibiotiki, preprečujejo pa tudi znake, kot so draženje, srbenje in izcedek neprijetnega vonja. Probiotični tamponi so še posebej koristni za ženske, ki pogosto trpijo zaradi teh neprijetnih znakov, saj so le-ti posledica bakterijskega neravnovesja v vagini.

Probiotični tamponi so medicinski pripomoček, ki oskrbuje vagino s koristnimi probitičnimi laktobacili, hkrati pa nudijo udobno higiensko zaščito med menstruacijo.

Probiotični tamponi, prelomnica v zdravljenju vaginalnega mikrobnega neravnovesja, bodo od jeseni dalje na voljo tudi v Sloveniji. 

Več o intimni negi preberite na forumu Intimna nega in spolno prenosljive okužbe na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,473
31.08.2021. ob 10:42
284,820
17.08.2021. ob 14:55
110,258
23.09.2021. ob 07:08
Preberi več

New Report

Close