Vse več dokazov o blagodejnih dermatoloških učinkih svile

Uredništvo, 26. julij 2011.

London – Nedavno objavljena raziskava italijanskih raziskovalcev z univerze v Bologni razkriva, da ima nošenje svilenih oblačil več različnih blagodejnih učinkov na kožo. Strokovnjaki ugotavljajo,…

London – Nedavno objavljena raziskava italijanskih raziskovalcev z univerze v Bologni razkriva, da ima nošenje svilenih oblačil več različnih blagodejnih učinkov na kožo. Strokovnjaki ugotavljajo, da svileno perilo pomaga pri lajšanju simptomov kandidoze in kožnih bolezni v menopavzi, nošenje svile pa na kožo deluje tudi pomlajujoče.

Bolonjski znanstveniki so izdelali posebne svilene spodnje hlače DermaSilk, učinke nošenja katerih so preizkusili na dveh skupinah žensk, ki so trpele za pogosto vaginalno glivično infekcijo kandidozo. Ena skupina sodelujočih v raziskavi je nosila svilene spodnjice, medtem ko je kontrolna skupina nosila bombažno perilo.

Po šestih mesecih je skupina žensk, ki je preizkušala svilene spodnje hlače DermaSilk, poročala o občutnem izboljšanju zdravstvenega stanja. Veliko manj težav so pacientke imele zaradi občutka srbenja in rdečice, ki spremljata kandidozo.

Vir: dnevnik.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,477
26.09.2021. ob 09:23
284,840
17.08.2021. ob 14:55
110,258
27.09.2021. ob 03:22
Preberi več

New Report

Close