Prepovedali fasade kričečih barv

Uredništvo, 25. julij 2011.

Domžale – Živobarvnim fasadam, ki so se v zadnjih letih kot nekakšno tekmovanje v drugačnosti in izstopanju razširile tudi v podeželskem okolju, bo počasi odklenkalo….

Domžale – Živobarvnim fasadam, ki so se v zadnjih letih kot nekakšno tekmovanje v drugačnosti in izstopanju razširile tudi v podeželskem okolju, bo počasi odklenkalo. Za zdaj vsaj v domžalski občini, kjer bo septembra v veljavo stopil odlok, ki so ga svetniki sprejeli v okviru sprememb in dopolnitev odloka o prostorskih ureditvenih pogojih.

Gre za amandma občinske uprave, sprejet soglasno in brez večje razprave, ki po novem določa: »Na fasadah se dovoli uporaba svetlih barv v spektru sivih barv in v spektru različnih zemeljskih barv. Dopustni so fasadni poudarki v močnejših barvnih tonih do 25 odstotkov fasadne površine. Prepovedana je uporaba barv, ki so v prostoru izrazito moteče in neavtohtone (citronsko rumena, vijolična, živo oz. travniško zelena, živo, temno oz. turkizno modra ipd.). Barva fasade mora biti usklajena z barvo strehe, cokla in stavbnega pohištva. Poslikave fasad niso dopustne, izjeme so sakralni objekti, gasilski domovi, objekti za kulturne dejavnosti in drugi objekti simbolnih pomenov ter napisi na fasadah, ki oglašujejo dejavnost v objektu. Barva fasade mora biti v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja določena.«

Vir: Gorenjski Glas

Ali gradite, opremljate in urejate dom? Več nasvetov na spletnem forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,473
31.08.2021. ob 10:42
284,813
17.08.2021. ob 14:55
110,257
21.09.2021. ob 09:24
Preberi več

New Report

Close