Kaj ne sme manjkati v potovalni lekarni

Uredništvo, 07. julij 2011.

Počitnic se veselimo vse leto, zato moramo poskrbeti, da nam jih prav nič ne skazi. V prtljagi je treba obvezno narediti prostor za potovalno lekarno….

Počitnic se veselimo vse leto, zato moramo poskrbeti, da nam jih prav nič ne skazi. V prtljagi je treba obvezno narediti prostor za potovalno lekarno. Vsebina potovalne lekarne je v določeni meri odvisna od posameznikovega zdravstvenega stanja in kraja, v katerega se odpravlja, toda četudi ste zdravi kot dren in mislite, da je v vašem počitniškem kraju lekarn več kot dovolj, vzemite na pot vsaj nekaj osnovnih zdravil, s katerimi boste premostili prve simptome.

Neprijetnosti namreč lahko nastopijo ob najbolj nepričakovanem času, ko je denimo večina lekarn zaprtih. Poleg tega lahko marsikje naletimo na težave s sporazumevanjem, ki jih najpreprosteje rešimo tako, da lekarnarju pokažemo svoje zdravilo. Kaj torej vzeti na pot?

Zdravila, ki jih redno jemljete

Nikoli ne smete pozabiti zdravil, ki jih morate jemati redno, od kontracepcijskih tabletk do inzulina. Skrbno preverite, ali ste si pripravili dovolj veliko zalogo, za vsak primer pa jo nekoliko povečajte, saj se lahko zgodi, da boste potovanje prisiljeni podaljšati. Zdravil na recept vam v tujini ne bodo hoteli prodati, povsem možno je tudi, da jih sploh ne bodo imeli. Vedno vzemite s seboj tudi zdravila za svoje ponavljajoče se težave. Če imate pogosta vnetja ušesa, naj bo z vami tudi ustrezno zdravilo.

Vir: revija Viva

Povprašajte za nasvet ali mnenje farmacevta na forumu Farmacevt svetuje na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,473
31.08.2021. ob 10:42
284,820
23.09.2021. ob 07:54
110,258
23.09.2021. ob 07:08
Preberi več

New Report

Close