Je kontracepcijska tableta za moške že na obzorju?

Uredništvo, 07. junij 2011.

New York – Medicina se je v preteklosti orientirala predvsem na kontracepcijo za ženske, ena od najučinkovitejših in najpogostejših metod le-te pa predstavlja kontracepcijska tableta….

New York – Medicina se je v preteklosti orientirala predvsem na kontracepcijo za ženske, ena od najučinkovitejših in najpogostejših metod le-te pa predstavlja kontracepcijska tableta. Moškim je na razpolago predvsem kondom, saj do sedaj medicini še ni uspelo odkriti alternativo ženski kontracepcijski tableti. Raziskovalci z medicinskega centra na Univerzi Columbia sedaj ponujajo upanje za takšno rešitev.

Motenje procesa, s katerim moški organizem uporablja vitamin A, da bi proizvedel spermije, je osrednja točka najnovejše raziskave, ki bi s časom lahko privedla do moške kontracepcijske tablete. Spojina, ki so jo testirala na miših, je pri le-teh pri večtedenski redni uporabi izzvala sterilnost, ko pa so mišim prenehali dovajati dnevni odmerek spojine, pa so ponovno pričele proizvajati spermije. To je pomemben faktor, saj sterilizacija ne sme biti trajna.

Vir: dnevnik.si

Iščete primerno kontracepcijo zase? Posvetujte se na forumu Kontracepcija na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,477
26.09.2021. ob 09:23
284,840
17.08.2021. ob 14:55
110,258
27.09.2021. ob 00:17
Preberi več

New Report

Close