Nevarne bakterije, zaradi katere so umrli štiri ljudje, (še) ni v Sloveniji

Uredništvo, 27. maj 2011.

Berlin – Hamburška senatorka za zdravje Prüfer-Storcks je danes sporočila, da je hamburški Inštitut za higieno ugotovil, da se nevarna bakterija Ehec, ki je v…

Berlin – Hamburška senatorka za zdravje Prüfer-Storcks je danes sporočila, da je hamburški Inštitut za higieno ugotovil, da se nevarna bakterija Ehec, ki je v Nemčiji že zahtevala štiri smrtne žrtev, prenaša s kumaricami iz Španije. Evropska komisija pa je sporočila, da so okužbe z bakterijo Ehec zabeležili tudi v Veliki Britaniji ter na Švedskem in Nizozemskem.

Kot je na novinarski konferenci v Hamburgu še pojasnila senatorka, so raziskavo, katere rezultate bodo še preverili z drugimi meritvami, sedaj opravili samo v Hamburgu in le pogojno velja tudi za druge kraje. Prav tako ni izključeno, da so lahko vir okužbe tudi druga živila, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kot je še povedala senatorka, so vse kumarice, pri katerih so potrdili okužbo, umaknili iz prodaje, med okuženimi pa naj bi bile tudi bio kumarice. Ob tem je senatorka odsvetovala uživanje kumarične solate.

Evropska komisija pa je danes v Bruslju sporočila, da se okužbe z bakterijo Ehec iz Nemčije širijo v Veliko Britanijo ter na Švedsko in Nizozemsko. Kot so dejali v Bruslju, so v teh državah zabeležili prve primere okužb, oboleli pa so nedavno bili v Nemčiji.

Vir: dnevnik.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,393
13.06.2021. ob 13:25
284,259
14.06.2021. ob 11:27
110,156
14.06.2021. ob 13:47
Preberi več