V Ljubljanskem Tivoliju migali za zdravje žensk

Uredništvo, 27. maj 2011.

Minulo nedeljo je družba MSD kot generalni sponzor ob Mednarodnem dnevu aktivnosti za zdravje žensk drugo leto zapored podprla dobrodelno prireditev "Migamo za zdravje žensk"…

Minulo nedeljo je družba MSD kot generalni sponzor ob Mednarodnem dnevu aktivnosti za zdravje žensk drugo leto zapored podprla dobrodelno prireditev “Migamo za zdravje žensk”. Tudi pri nas ni redko, da ženske prevzemajo vloge negovalk otrok, zakonskih partnerjev in staršev, ob tem pa pozabljajo na lastno zdravje. Zato je namen dogodka, da jih aktiviramo, da bolje poskrbijo zase.

Poleg pohoda na 4 km in teka na 8 km so na prizorišču potekale še mnoge druge aktivnosti: tečaj nordijske hoje, gibalnice in tako imenovan PREVENTIVNI KROG. V preventivnem krogu so potekali preventivni pregledi, ozaveščanje o različnih boleznih in svetovanja strokovnjakov. Udeleženci so si lahko izmerili krvni sladkor, krvni tlak, holesterol, posneli EKG srca in si z ultrazvočno metodo izmerili kostno gostoto na petnici. Poleg tega so se lahko posvetovali o zdravi prehrani, kontracepciji, pravilni zaščiti pred soncem in se preizkusili v oskrbi nezavestne osebe.

Zelo zanimiv je bil tudi zabavni del programa, saj je s himno dogodka “Run to be with you” nastopila Lucienne Lončina, v nadaljevanju pa še slovenski Joe Cocker – Daniel Rampe. Lucienne je himno napisala lani, prav v podporo dogodku Migamo za zdravje žensk.

Sredstva zbrana na dogodku bodo v celoti razdeljena med sodelujoča društva bolnikov, ki aktivno skrbijo za žensko zdravje: Kala – društvo za boj proti okužbam s HPV in raku materničnega vratu, Zveza društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije. Predstavilo pa se je tudi Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,393
13.06.2021. ob 13:25
284,271
14.06.2021. ob 11:27
110,156
15.06.2021. ob 07:52
Preberi več