Desetletnica delovanja programa To sem jaz

Uredništvo, 18. maj 2011.

Celje – Zavod za zdravstveno varstvo Celje je danes predstavil deset let delovanja preventivnega programa To sem jaz, ki mladostnike podpira pri razvoju pozitivne samopodobe…

Celje – Zavod za zdravstveno varstvo Celje je danes predstavil deset let delovanja preventivnega programa To sem jaz, ki mladostnike podpira pri razvoju pozitivne samopodobe in reševanja problemov. Po besedah predstavnice zavoda Nuše Konec Juričič je program dosegel ciljno skupino, torej mladostnike in mnogim pomagal iz stiske.

Konec Juričičeva je na današnji tiskovni konferenci v Celju povedala, da je program, ki ga že več let podpira tudi ministrstvo za zdravje, povezal številne strokovnjake različnih disciplin in številne ustanove v močno preventivno mrežo, ki mlade razume, podpira, jim nudi pomoč, predvsem pa jih usmerja v aktiviranje lastnih moči in spretnosti za spoprijemanje z izzivi, dilemami in težavami.

Vodja programa To sem jaz Ksenija Lekić je dejala, da so ustvarjalci programa ponosni na razvojno pot in mrežo strokovnjakov, ki temelji na prostovoljstvu. V izvajanje programa je namreč vključenih več kot 50 strokovnjakov, med njimi je kar 40 prostovoljcev na področju spletnega svetovanja mladim. Brez prostovoljne naravnanosti posameznikov program ne bi preživel niti eno leto, kaj šele desetletje, ocenjuje Lekićeva.

Vir: dnevnik.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,305
20.06.2021. ob 17:48
110,161
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več