OTROCI SONCA: Tema – Obleke, pokrivala in sončna očala

Uredništvo, 23. maj 2011.

Nadaljujemo z akcijo, ki smo jo pričeli prejšnji teden. Tema o kateri vas sprašujemo ta teden je IZBIRA OBLEK, POKRIVAL IN SONČNIH OČAL Ljudje potrebujemo…

Nadaljujemo z akcijo, ki smo jo pričeli prejšnji teden. Tema o kateri vas sprašujemo ta teden je IZBIRA OBLEK, POKRIVAL IN SONČNIH OČAL

Ljudje potrebujemo sonce, saj nam daje  energijo in ohranja dobro počutje. Sonce je namreč vir vitamina D, ki pomaga pri absorbciji kalcija, kar zagotavlja močne in zdrave kosti. Kljub pozitivnim učinkom, ki jih ima sonce na naše telo in duha, se je potrebno njegovim žarkom pametno izpostavljati. Paziti moramo, da se v trenutkih, ko je le to najmočnejše ustrezno zaščitimo in poskrbimo, da so zaščiteni tudi naši otroci. Če smo nezaščiteni namreč tvegamo poškodbe kože in oči ter povečamo možnost razvoja kožnega raka.

Zaščitimo otroke z ustrezno obleko, pokrivalom ter kakovostnimi sončnimi očali.

  • Kakšna oblačila so po vašem mnenju najprimernejša za otroke, ko se le ti igrajo na plaži alli tik ob vodi?
  • Ali imajo po vašem mnenju tudi barve svojo posebno vlogo, kadar je v ospredju vprašanje zaščite pred soncem?
  • Kako ravnate v primeru, kadar otrok pride iz vode ves moker- ali mora mokra oblačila takoj sleči ali mu puustite, da jih osuši na telesu?
  • Po kakšnem ključu izbirate kopalke za vaše najmlajše? Kdaj je po vašem mnenju pravi čas, da deklice nosijo dvodelne kopalke in koliko vas moti, če se otroci kopajo in igrajo na plaži brez kopalk?
  • Kaj storite v primeru, ko otrok ne želi nositi kopalk in se jim na vsak način upira? Na kakšen način se pogovorite z otrokom, ko se le ta upira nošenju klobučka ali sončih očal? Ali lahko skupen nakup, ko otrok sam izbere sončna očala in oblekico prepreči kasnejše morebitno protestiranje ali upor?

S kakšnimi težavami ste se vi soočali na morju in bi želeli povprašati starše za nasvet, mnenje ali samo izkušnjo? Katero težavico ste uspešno rešili in bi želeli s svojo izkušnjo pomagati tudi ostalim?

Zapišite svoje izkušnje, pomagajte drug drugemu in praktična nagrada je lahko vaša. Vabljeni na Med.Over.Netovo stran na Facebooku.

Vir: Zavod Med.Over.Net

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 12:45
284,312
24.06.2021. ob 16:28
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več