Je mogoče moški ponos povečati?

Uredništvo, 10. maj 2011.

Verjetno ni srečneža, ki v elektronski nabiralnik ni še nikoli prejel ponudbe za »penis enlargement« oziroma povečanje penisa. Po svetovnem spletu kroži na milijone takšnih…

Verjetno ni srečneža, ki v elektronski nabiralnik ni še nikoli prejel ponudbe za »penis enlargement« oziroma povečanje penisa.

Po svetovnem spletu kroži na milijone takšnih sporočil, ki med drugim ponujajo, za plačilo seveda, raztezovalne in napihovalne pripomočke, masažne vaje, treninge in celo tablete za povečanje moškosti. Vendar nam je Dejan Bratuš, predstojnik oddelka za urologijo mariborskega kliničnega centra, razkril, da je edini način, ki ga uradna medicina priznava in šteje za učinkovitega pri povečanju penisa, kirurški poseg.

Pravzaprav tudi operacije ne delajo čudežev, kakršne obljubljajo pošiljatelji elektronskih sporočil. »Pri kirurških posegih gre v glavnem za navidezno povečanje penisa, saj večina metod temelji na odstranitvi podkožnega maščevja in sprostitvi ligamentarnega aparata penisa. S tem se dejansko poveča ‘zunanji’ del spolovila, saj se penilno tkivo nadaljuje tudi v notranjost, kjer je pritrjeno na sramne kosti. Penis je na videz večji, je pa zato nekoliko bolj mobilen in je tudi med erekcijo bolj upogljiv, tako da takšni posegi niso čisto brez negativnih posledic,« je pojasnil Dejan Bratuš.

Vir: delo.si

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti in povprašajte za nasvet ali mnenje na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,305
20.06.2021. ob 17:48
110,160
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več