Stopimo skupaj za nedonošenčke

Uredništvo, 09. maj 2011.

V nedeljo, 15. maja ob 20. uri  bo na 1. programu Televizije Slovenija potekala DOBRODELNA ODDAJA "STOPIMO SKUPAJ ZA NEDONOŠENČKE" V okviru dobrodelne oddaje bomo…

V nedeljo, 15. maja ob 20. uri  bo na 1. programu Televizije Slovenija potekala DOBRODELNA ODDAJA “STOPIMO SKUPAJ ZA NEDONOŠENČKE”

V okviru dobrodelne oddaje bomo zbirali sredstva za Enoto za intenzivno nego in zdravljenje novorojenčkov (EINT) Porodnišnice Ljubljana. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu reanimacijske ogrevalne postelje, inkubatorja in opremi bivalnih prostorov (glej zadnjo stran), ki materam omogoča, da učinkoviteje opravijo svojo “zdravilno” nalogo med zdravljenjem novorojenčka na EINT. Z nekaj sobami, ki bodo namenjene le materam nedonošenčkov, bo njihova nepogrešljiva vloga na poti ozdravitve in dozorevanja za dlan velikega novorojenčka dobila dodatno potrditev. Najmanjši nedonošenčki, ki ob rojstvu tehtajo manj kot poldrugi kilogram, potrebujejo večtedensko pomoč številnih aparatov in izkušenega medicinskega osebja, ki je na neprestano na voljo – podnevi in ponoči. Pri njihovem okrevanju in dozorevanju je nepogrešljiva tudi prisotnost matere, ki s stiskanjem mleka skrbi za prehrano svojega nedonošenčka, z božanjem, pripovedovanjem zgodbic in zlasti s “kengurujčkanjem” pa pomembno pripomore k njegovemu razvoju. Obenem se ob njenem sobivanju z otrokom ustvari vez, ki je po odpustu domov nujna za normalno vključitev prezgodaj rojenega ali bolnega nedonošenčka v družino.

Tudi letos bo oddaja gledalkam in gledalcem zagotovila pester glasbeni program, skozi katerega nas bosta popeljala simpatična voditelja Ana Tavčar in Boštjan Romih. Dobrodelni glasbeni večer bodo obogatili nastopi mnogih znanih glasbenikov, ki so se odzvali povabilu k sodelovanju na dobrodelni prireditvi in bodo s tem dodali svoj prispevek k dobrodelnosti. Poleg Big Banda RTV Slovenija in Otroškega pevskega zbora RTV Slovenija bodo nastopili še Alenka Godec, Nuša Derenda, Neža Drobnič, Anika Horvat, Mia Žnidarič, Darja Švajger, Eva Hren in Zlatko, Bilbi, Nuška Drašček, Iva Stanič in Nina Strnad.

Pridružite se dobrodelni akciji tudi vi. Vaš dobrodelni prispevek lahko nakažete na posebej za ta namen pripravljen TRR

Podrobnosti povezane z dobrodelno prireditvijo Stopimo skupaj za nedonošenčke lahko spremljate na uradni spletni strani in na strani Facebook.

Obiščite spletni forum Nedonošenčki in povprašajte za nasvet ali mnenje na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,393
13.06.2021. ob 13:25
284,271
14.06.2021. ob 11:27
110,156
15.06.2021. ob 07:52
Preberi več