Nordijska hoja

Uredništvo, 06. maj 2011.

Nordijska hoja je po začetnem (modnem) bumu dobila svoje mesto tudi pri rekreativcih v Sloveniji. Simona Videnšek, diplomirana fizioterapevtka, ki je specialna inštruktorica nordijske hoje,…

Nordijska hoja je po začetnem (modnem) bumu dobila svoje mesto tudi pri rekreativcih v Sloveniji. Simona Videnšek, diplomirana fizioterapevtka, ki je specialna inštruktorica nordijske hoje, pove, zakaj se je to zgodilo.

Simona Videnšek svetuje ljudem nordijsko hojo, ker pri njej človek ohranja naraven vzorec hoje: “To mu omogočajo posebej oblikovane palice, gibanje rok pa ostane takšno, kot je običajno pri hoji brez palic.” Namerno obremenjeni zgornji del telesa aktivira skoraj vse mišice. “Izsledki znanstvenih raziskav potrjujejo, da je pri nordijski hoji v gibanje vključeno vse telo – kar 92 odstotkov vseh mišic. Ta hoja je ena najboljših aktivnosti za ohranjanje telesne kondicije, vzdržljivosti, gibljivosti, ravnotežja, krepi dihalni in srčno-žilni sistem, vodi k bolj pokončni drži in izboljša vzorec hoje, koraki postanejo aktivnejši in daljši, nihanje rok izrazitejše, ta hoja tudi občutno zmanjša ali odpravi bolečine v vratu in ramenih ter v križu.”

Vir: tednik 7 dni

Več namigov za zdravo življenje preberite v Med.Over.Netovi rubriki Zdravo življenje na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
28.07.2021. ob 02:57
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close