Odpovejte se rutini in poskrbite za spremembe

Uredništvo, 05. maj 2011.

Kanadski strokovnjaki so ugotovili, da pri odraslih, zlasti pri populaciji v tretjem življenjskem obdobju, poleg tradicionalnih dodatkov (vitaminov, mineralov, encimov, koencimov) in drugih ukrepov pri…

Kanadski strokovnjaki so ugotovili, da pri odraslih, zlasti pri populaciji v tretjem življenjskem obdobju, poleg tradicionalnih dodatkov (vitaminov, mineralov, encimov, koencimov) in drugih ukrepov pri vitalnosti pomembno vlogo igrata tudi splošna živahnost in razgibanost – ne le telesna, marveč tudi in predvsem psihosocialna dinamika.

Zato si je v času “epidemije spomladanske utrujenosti” treba čez dan prizadevati za pospešeno dejavnost, čeprav vas morda bolj vleče v udoben fotelj, na kavč pred televizor ali v posteljo.

Odpovejte se rutini in poskrbite za spremembe. V svoje življenje vnašajte različnost. Ne zanašajte se le na ene in iste vaje za možgane in vedno enako koristno hrano. Trudite se za to, da bo vaše življenje polno dinamike in sprememb.

Bistvo teh prizadevanj je, da na drugačen način opravljate svoje vsakodnevne aktivnosti – v trgovino in po opravkih pojdite po novi, neznani poti, uro ali prstan za spremembo nosite na drugi roki, oblačite, umivajte, češite se v mraku (poltemi, temi), po stanovanju hodite vzvratno ali vstran, zobe si umivajte z drugo roko kot po navadi, če ste do zdaj uporabljali navadno ščetko, preidite na električno, namesto nad umivalnikom se umivajte nad kopalno kadjo in tako dalje, spremenite način pripravljanja hrane, preizkušajte nove jedi iz različnih kuhinj sveta.

Vir: dnevnik.si

Obiščite spletni forum Starejši so modrejši in izvedeli boste več na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 12:45
284,312
24.06.2021. ob 18:16
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več