Zdravniški sindikat Fides odpovedal stavko 5. maja

Uredništvo, 04. maj 2011.

Ljubljana – Predsedstvo zdravniškega sindikata Fides je na torkovi seji sprejelo odločitev, da se opozorilna stavka, preložena na 5. maj, ne izvede. Po oceni glavnega…

Ljubljana – Predsedstvo zdravniškega sindikata Fides je na torkovi seji sprejelo odločitev, da se opozorilna stavka, preložena na 5. maj, ne izvede. Po oceni glavnega stavkovnega odbora je namreč prišlo do konstruktivnega pristopa k reševanju stavkovnih zahtev. Stavka je zato na državni ravni odpovedana, so sporočili iz sindikata.

Odprta vprašanja so ostala nerešena še na zavodski ravni v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor. Tamkajšnja enota Fidesa je vodstvu zavoda predložila v podpis sporazum o prekinitvi stavke, na katerega se vodstvo še ni odzvalo, zato stavkovne aktivnosti v UKC Maribor še niso odpovedane.

Zdravniki so se za opozorilno enourno stavko odločili, ker vodstva nekaterih zdravstvenih zavodov naj ne bi upoštevala septembrskega dogovora med ministrstvom in Fidesom glede razporejanja zdravnikov na delovna mesta v okviru zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva. Sprva je bila stavka napovedana za 4. april, a so jo nato prestavili na 5. maj.

Vir: dnevnik.si

Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude o zdravstvu v Sloveniji. Več na forumu Zdravstvo pri nas? na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,305
20.06.2021. ob 17:48
110,160
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več