Sirotkine beljakovine – najkakovostnejše beljakovine!

Uredništvo, 03. maj 2011.

Zdrav mlečni izdelek Sirotkine beljakovine so najkakovostnejše beljakovine, kar jih lahko dobimo s hrano. Med prebavo in presnovo imajo največji izkoristek in najvišjo biološko vrednost…

Zdrav mlečni izdelek

Sirotkine beljakovine so najkakovostnejše beljakovine, kar jih lahko dobimo s hrano. Med prebavo in presnovo imajo največji izkoristek in najvišjo biološko vrednost – večjo kot jajčni beljak. Globulini so nosilci varovalnih snovi, ki krepijo imunski sistem tudi pri človeku. Sirarska skuta (in zlasti sirotka) blagodejno učinkuje na prebavila in je krepčilna hrana.

V nasprotju s to “frakcijo” mleka – je kazein oziroma mleko, naj je še tako celovito in polno, vir prebavnih težav ter ob rednem uživanju in manj zmogljivi presnovi lahko povzroča zasluzenje dihal. Materino mleko vsebuje manj kot odstotek beljakovin, med katerimi prevladujejo albumini in globulini, ki se imenujejo tudi sirotkine beljakovine, in več laktoze.

Znano je, da je skuta lahek, zdravju koristen mlečni izdelek, ni pa znano, da skuta ni ena, ampak kar dve. Torej dve vrsti skute.

Natančneje ju spoznamo, ko si nekoliko podrobneje ogledamo in predelamo mleko.

Vir: Viva.si

Vas zanima, kako pripraviti, obdelati in shranjevati živila? Vabljeni na forum Prehrana in varnost živil na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,432
05.08.2021. ob 15:07
284,558
31.07.2021. ob 17:39
110,205
05.08.2021. ob 15:22
Preberi več

New Report

Close