Motnja erekcije lahko kaže tudi na druge zdravstvene težave

Uredništvo, 29. april 2011.

Ni ga moškega, ki ne bi imel vsaj kdaj v življenju težav z erekcijo. Če se to zgodi le kdaj pa kdaj, to ni nič…

Ni ga moškega, ki ne bi imel vsaj kdaj v življenju težav z erekcijo. Če se to zgodi le kdaj pa kdaj, to ni nič posebnega. Morda ste bili utrujeni, nervozni, pod stresom, ste popili preveč alkohola ali pa je bila to posledica kakšnega zdravila, ki ste ga jemali krajši čas. Če se motnja erekcije večkrat ponovi, pa bi moral moški razmisliti o obisku pri zdravniku, saj imamo danes na voljo učinkovite oblike zdravljenja.

Motnja erekcije lahko kaže tudi na druge zdravstvene težave, med katerimi so najpogosteje srčno-žilne bolezni in sladkorna bolezen. Zato zdravniku ne zamolčite te težave, saj mu bo pogosto lahko pomagala postaviti pravo diagnozo. Pa tudi če ne gre za kakšno drugo bolezen – če si želite spolnosti in ste v dobri telesni kondiciji, ni razlogov, da se ne bi odločili za zdravljenje. Spolnost je ena od primarnih človekovih potreb in pomemben del zdravstvenega stanja ter počutja, na kar opozarja tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Po 40 letu 40 odstotkov moških z motnjo erekcije

Težava z erekcijo je za moške verjetno ena najbolj neprijetnih težav. Čeprav nič ne boli, pa moški to pogosto doživljajo kot nekaj, kar ogroža njihovo moškost. Pri tem jim dostikrat ne pomagajo niti statistike o tem, za kako zelo razširjen pojav gre. Že v starosti do 40 let ima desetina moških motnjo erekcije, po 40 letu pa se te številke še bistveno zvišujejo. Po 50. letu starosti naj bi imelo vsaj določeno stopnjo težav z erekcijo kar polovica moških, pri 60-ih letih naj bi bil ta odstotek že 60, pri 70-ih letih že 70. Ne glede na to pa bi morali biti moški tudi v visoki starosti sposobni doseči vsaj določeno stopnjo erekcije. Popolna erektilna disfunkcija, kot v strokovnem jeziku rečemo motnji erekcije, ni običajna posledica staranja.

Izkušnje kažejo, da je zdravljenje motnje erekcije lahko dokaj uspešno. Pa tudi medicinska in farmacevtska stroka sta na tem področju že toliko napredovali, da zdravljenje v veliki meri lahko prilagodimo potrebam para. V preteklosti je bilo za pare pogosto moteča časovna prisila, saj so zdravila učinkovala le nekaj ur. Danes je za pare, ki želijo več spontanosti v spolnem življenju, na voljo tudi dnevna terapija. Za vsa zdravila za zdravljenje motnje erekcije pa velja, da so na voljo le na recept. Čeprav so tablete samoplačniške, mora moški na pregled k zdravniku, ki mu bo predpisal ustrezno terapijo.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,421
26.07.2021. ob 11:15
284,482
26.07.2021. ob 14:08
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close