Otroci, ki prekomerno gledajo televizijo, so bolj izpostavljeni boleznim srca

Uredništvo, 22. april 2011.

Sidney – Znanstveniki opozarjajo, da imajo lahko že šestletni otroci težave s srcem zaradi prekomernega gledanja televizije ali igranja računalniških igric. Raziskava, ki so jo…

Sidney – Znanstveniki opozarjajo, da imajo lahko že šestletni otroci težave s srcem zaradi prekomernega gledanja televizije ali igranja računalniških igric. Raziskava, ki so jo opravili na 1492 otrocih, je pokazala, da imajo zaradi pogostega gledanja v ekran tanjše žilice v očeh, kar je zgodnji opozorilni znak povečane nevarnosti za bolezni srca in visok krvni tlak.

Za razliko od otrok, ki večino dneva porabijo za gledanje zaslona, so bili otroci, ki so telovadbi dnevno namenili vsaj eno uro, bistveno bolj zdravi.

V sklopu raziskave, ki jo je izvedla ekipa pod vodstvom dr. Benjamina Gopinatha na Univerzi v Sydneyju, so starši odgovarjali na vprašanja o količini časa, ki ga njihovi otroci namenijo gledanju televizije, igranju video igric, branju in udejstvovanju v telovadnih aktivnostih doma in na prostem. Nato so znanstveniki fotografirali krvne žilice na hrbtni strani oči otrok in preračunali njihovo velikost.

Vir: dnevnik.si

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv in domiseln. Preberite več na forumu Starši in otroci na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,530
02.08.2021. ob 11:43
110,202
02.08.2021. ob 10:28
Preberi več

New Report

Close