Minister za zdravje RS članom strokovnega sveta UKCL predstavil nadgradnjo zdravstvenega sistema

Uredništvo, 19. april 2011.

Na povabilo članov strokovnega sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) se je današnje seje strokovnega sveta udeležil Dorijan Marušič, minister za zdravje Republike Slovenije. Člani…

Na povabilo članov strokovnega sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) se je današnje seje strokovnega sveta udeležil Dorijan Marušič, minister za zdravje Republike Slovenije. Člani strokovnega sveta UKCL so si predstavitve Nadgradnje zdravstvenega sistema do leta 2020 želeli predvsem zato, ker je UKCL največja in vrhunska zdravstvena institucija, na katero bodo spremembe vplivale.

Minister za zdravje RS je uvodoma na kratko predstavil potrebe po nadgradnji, potem pa odgovarjal na vprašanja članov strokovnega sveta. Zanimala so jih številna področja (denimo določitev košarice zdravstvenih pravic, pregledni sistem financiranja sekundarne in predvsem terciarne dejavnosti, ohranjanje zdravniškega dela znotraj UKCL in drugo). Člani strokovnega sveta so izpostavljali številna področja, posebej pa so izpostavili problematiko nedopustnih razmer na urgenci in željo po čimprejšnjem dokončanju nove urgence. Po koncu seje strokovnega sveta so člani strokovnega sveta nadgradnjo zdravstvenega sistema podprli.

Strokovni svet UKCL je najvišji strokovni organ UKCL. Vodi ga strokovna direktorica UKCL, prof. dr. Brigita Drnovšek Olup. Sestavljajo ga redni člani, in sicer strokovni direktorji posameznih klinik (Interne klinike, Kirurške klinike, Ginekološke klinike, Stromatološke in Nevrološke klinike), dva predstavnika nepovezanih strok in glavna medicinska sestra UKCL. Stalno vabljeni na seje so tudi generalni direktor UKCL, predstavnik Raziskovalnega sveta, predsednik Sveta za izobraževanje in pomočniki strokovnega direktorja.

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana

Kakšno je vaše mnenje o razmerah, ki vladajo v zdravstvu? Vabljeni na forum Zdravstvo pri nas? na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,539
03.08.2021. ob 07:48
110,202
03.08.2021. ob 07:20
Preberi več

New Report

Close