Zdravstvena stanja, ki vplivajo na spolnost v zrelih letih

Uredništvo, 16. marec 2011.

S staranjem postajamo dovzetnejši za bolezni, ki lahko vplivajo na spolno življenje, čeprav ne pomenijo odrekanja seksu. Najpogostejše so: Artritis. Artritis ali obolenje sklepov prizadene…

S staranjem postajamo dovzetnejši za bolezni, ki lahko vplivajo na spolno življenje, čeprav ne pomenijo odrekanja seksu.
Najpogostejše so:

  • Artritis. Artritis ali obolenje sklepov prizadene ljudi po štiridesetem letu starosti. Vpliv na spolno življenje je minimalen; pomagajo redna telovadba, počitek in tople kopeli. Najboljše naravno zdravilo je prav reden seks, ki sprošča in celo blaži bolečine.
  • Diabetes. Možnost za nastanek diabetesa v katerikoli obliki z leti narašča. Večina sladkornih bolnikov s spolnostjo nima težav, kljub temu pa je to ena od redkih bolezni, ki lahko povzroči impotenco. V večini primerov pomaga zdravljenje.
  • Bolezni srca. Večina ljudi, ki je preživela srčni napad, se zaradi prepričanja, da bo spolni odnos povzročil nov srčni napad, boji prakticirati tovrstno dejavnost. V resnici je tveganje minimalno, saj med spolnim odnosom pride do manj kot enega odstotka nenadnih koronarnih smrti (kar 70 odstotkov se jih pojavi v zunajzakonskem spolnem odnosu oziroma pri skoku čez plot!). V večini primerov lahko spolno življenje oživimo v treh do štirih mesecih po srčnem napadu.

Vir: revija Viva

Erektilna disfunkcija oziroma težave z erekcijo so razširjen pojav. Posvetujte se na forumu ED – želiva si spolnosti na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,429
31.07.2021. ob 10:19
284,523
31.07.2021. ob 17:39
110,201
31.07.2021. ob 14:37
Preberi več

New Report

Close