Kdo naj bo v reševalnem vozilu

Uredništvo, 23. februar 2011.

Opozorila, da bi znižanje standardov zmanjšalo varnost bolnikov – Nadzori že zaznali osebje brez primerne izobrazbe Ljubljana – V zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije…

Opozorila, da bi znižanje standardov zmanjšalo varnost bolnikov – Nadzori že zaznali osebje brez primerne izobrazbe

Ljubljana – V zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije opozarjajo, da bi morebitno znižanje kadrovskih standardov pri nujnih reševalnih prevozih poslabšalo varnost bolnikov.

Direktorji zdravstvenih zavodov si po njihovem opažanju prizadevajo za to, da bi diplomirane zdravstvenike v vozilu zamenjali s tehniki zdravstvene nege, za volanom reševalnega vozila pa naj bi zdravstvenega tehnika zamenjal voznik brez zdravstvene izobrazbe. “Očitno se premalo zavedajo, da v primerih, kot so na primer prometne nesreče z več poškodovanimi, štejejo vsake roke in čim več znanja. Včasih so za to, ali bo nekdo ostal živ, ključne prve sekunde. Spomnimo se lahko nesreče na dolenjki, kjer sta bili usposobljenost in organiziranost celotnih ekip v reševalnih vozilih zelo pomembni,” je poudarila predsednica zbornice Darinka Klemenc.

Vir: dnevnik.si

Kje poiskati pomoč v nujnih primerih? Posvetujte se na forumu Urgenca na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,484
26.07.2021. ob 18:32
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close