Vseslovenska akcija zbiranja starega papirja

Uredništvo, 17. februar 2011.

Društvo  Ekologi brez meja in podjetje Dinos pripravljata vseslovensko akcijo zbiranja starega papirja, ki bo pod geslom »Star papir za novo upanje« potekala aprila 2011…

Društvo  Ekologi brez meja in podjetje Dinos pripravljata vseslovensko akcijo zbiranja starega papirja, ki bo pod geslom »Star papir za novo upanje« potekala aprila 2011 v večini slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

Akcija zbiranja starega papirja »Star papir za novo upanje« bo posebna iz dveh razlogov: otroke in mladostnike bomo nagovorili o pomembnosti varovanja okolja in narave, hkrati pa želimo spodbuditi tudi njihov čut za skupno dobro in solidarnost.

Sredstva, ki se bodo zbrala, bodo šla v dva sklada. Sredstva iz prvega sklada bodo namenjena za Slovenijo, iz drugega sklada pa se bo financiral humanitarni projekt v tujini.

Otroci, učenci in dijaki bodo sami izbirali, komu želijo nameniti pomoč v Sloveniji. V ta namen bo organiziran natečaj, na katerega bodo otroci, učenci in dijaki posredovali svoje ideje in predloge, nato pa bo tričlanska komisija, sestavljena iz dveh predstavnikov organizatorjev in enega zunanjega strokovnjaka, izbrala predlog, ki bo finančno podprt.

Šola, ki bo zbralo največ papirja, bo za svoj trud prejela privlačno nagrado – otroci, učenci in dijaki bodo doživeli nastop v živo priznane slovenske glasbene skupine na »zasebnem« koncertu prav na svoji šoli!

Če želite tudi vi sodelovati pri akciji zbiranja starega papirja, si boste lahko kmalu na spletni strani www.ekologibrezmeja.si ogledali zbirne točke, kjer bo v vaši bližini meseca aprila potekalo zbiranje starega papirja.

Vaša pomoč je več kot dobrodošla!

Vir: Ekologi brez meja

Eko je način življenja in razmišljanja. Preberite več na forumu Eko na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,494
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close