Motnje erekcije: Za trdnost partnerstva

Uredništvo, 11. februar 2011.

Uspešna partnerska zveza je kombinacija prijateljstva, ljubezni in intimnosti. Ena od oblik izražanja intimnosti je spolnost, ki sodi med osnovne človekove potrebe. Partnerske zveze z…

Uspešna partnerska zveza je kombinacija prijateljstva, ljubezni in intimnosti. Ena od oblik izražanja intimnosti je spolnost, ki sodi med osnovne človekove potrebe. Partnerske zveze z urejenim spolnim življenjem so čustveno stabilnejše in imajo več možnosti za dolgoročno uspešnost. Če pride do motenj ali bolezni, ki poslabšajo spolno življenje, je to velik stres za oba partnerja, ne glede na to, kdo ima težave – bodisi z libidom nasploh bodisi s telesnimi težavami, ki ovirajo redno in kakovostno spolnost.

Motnje spolnosti na splošno bolj vznemirjajo moške kot ženske. Je že tako, da je penis, priznajte ali ne, sestavni del (samo)podobe moškega in ključno vpliva na njegovo seksualno samozavest. Še vedno je namreč globoko zasidrano prepričanje, da je moški spolno neuspešen, če partnerki ne nudi spolnega zadovoljstva, zato ima lahko strah, da bo v ključnih trenutkih “odpovedal”, za njegove predstave o lastni moškosti negativne posledice.

Vir: Viva.si

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti in izvedeli boste več na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,553
04.08.2021. ob 20:20
110,204
04.08.2021. ob 20:58
Preberi več

New Report

Close