Spolnost je enakovredna vsem drugim potrebam

Uredništvo, 07. februar 2011.

Ljudje imamo različne potrebe. Nekatere, kot na primer potreba po hrani ali stanovanju, so bolj materialne. Druge izhajajo iz odnosov. Med njimi so na primer…

Ljudje imamo različne potrebe. Nekatere, kot na primer potreba po hrani ali stanovanju, so bolj materialne. Druge izhajajo iz odnosov. Med njimi so na primer potrebe po varnosti, po navezanosti, po spoštovanju, po vrednosti, po zabavi, po moči in seveda tudi potreba po spolnosti.

Kot na forumu ED – želiva si spolnosti pojasnjuje družinski in partnerski svetovalec dr. Albert Mrgole iz Zavoda Vezal, je potreba po spolnosti enakovredna vsem drugim oziroma je celo pomembnejša od njih.  Nezadovoljena potreba po spolnosti lahko na kakovost življenja tako vpliva še bolj kot druge potrebe.  Zato je zelo pomembno, da je v partnerskem življenju spolnost urejena in zadovoljujoča.

Poleg trenj v partnerskem odnosu, stresa in pomanjkanja časa zaradi preobremenjenosti z vsakodnevnimi obveznostmi lahko na spolno življenje para vpliva tudi motnja erekcije. Statistike kažejo, da se ta pojavi pri vsakem drugem moškem med štiridesetim in sedemdesetim letom starosti. Vendar spolnosti z motnjo erekcije ni konec! Danes so dostopne številne učinkovite terapije, ki jih lahko specialisti urologi v veliki meri tudi prilagodijo potrebam para. Pomembno je le, da moški takrat, ko opazijo znake motnje erekcije, čim prej obiščejo zdravnika in se z njim posvetujejo o najprimernejši metodi zdravljenja.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,425
29.07.2021. ob 13:47
284,506
12.07.2021. ob 21:25
110,198
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close