Na trg v ZDA prihaja novo upanje za bolnike s hepatitisom C

Uredništvo, 19. januar 2011.

Washington – Bolniki, ki trpijo za pogosto spregledano epidemijo, so dobili novo upanje. V ZDA se trgu že bližata novi zdravili, za kateri proizvajalci obljubljajo,…

Washington – Bolniki, ki trpijo za pogosto spregledano epidemijo, so dobili novo upanje. V ZDA se trgu že bližata novi zdravili, za kateri proizvajalci obljubljajo, da bosta ozdravili veliko več ljudi, ki z obstoječimi zdravili niso uspeli premagati hepatitisa C. Vseeno največji problem pri zdravljenju še vedno povzroča dejstvo, da veliko okuženih za okužbo sploh ne ve.

“Vstopamo v povsem novo obdobje terapije,” pravi dr. John Ward, odgovorni za okužbe s hepatitisom v ameriškem centru za nadzor in preprečevanje boleznimi. “Res si želimo poslati odmevno sporočilo k dejavnosti tistim, ki so ogroženi.”

Obstoječe zdravljenje hepatitisa C ozdravi le 40 odstotkov pacientov, ki imajo najpogostejšo obliko virusa, in povzroča nekaj težavnih stranskih učinkov. Raziskave pa so pokazale, da bi z dodajanjem telaprevirja, ki ga izdeluje Vertex Pharmaceuticals, ali boceprevirja, ki ga izdeluje Merck & Co., odstotek dvignili na 75.

Vir: dnevnik.si

Posvetujte se na spletnem forumu Družinska medicina na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,429
01.08.2021. ob 10:11
284,523
31.07.2021. ob 17:39
110,201
01.08.2021. ob 00:11
Preberi več

New Report

Close