17 500 litrov Alpskega mleka za pomoč žrtvam nasilja

Uredništvo, 13. januar 2011.

»Kdor nasilja ni doživel, ne bo nikoli mogel razumeti, kako  je to. Ko si prisiljen zapustiti vse svoje domače in prijatelje, prešolati otroke v drugo…

»Kdor nasilja ni doživel, ne bo nikoli mogel razumeti, kako  je to. Ko si prisiljen zapustiti vse svoje domače in prijatelje, prešolati otroke v drugo šolo in pustiti službo ter oditi v varno hišo neznano kam. In to samo zato, da bi živel človeka spodobno življenje,« pravi le ena  izmed mnogih zgodb, ki  jih doživljajo večinoma varovanke  in otroci v materinskih domovih, varnih hišah in kriznih centrih po vsej Sloveniji. Tudi letos bodo v Ljubljanskih mlekarnah s srcem prisluhnili njihovim zgodbam. Z mlekom bodo oskrbovali 30 tovrstnih ustanov po vsej Sloveniji in jim skupaj namenili več kot 17 500 litrov Alpskega mleka, kar so uradno zabeležili na slavnostnem podpisu donacijskih pogodb.

Družbena odgovornost Ljubljanskih mlekarn raste iz ljudi za soljudi. Skupaj se trudijo prisluhniti skromnim željam tistih, ki potrebujejo njihovo pomoč.

Danes so z namenom podpisa donacijskih pogodb za Alpsko mleko gostili predstavnike materinskih domov,varnih hiš in kriznih centrov iz vse Slovenije ter predstavnike sekcije teh ustanov pri Socialni zbornici Slovenije. S podpisom so se obvezali, da jim bodo tudi letos namenili okoli 17 500 litrov Alpskega mleka z željo, da bi pomagali na stotine predvsem ženskam in otrok, žrtev različnih oblik nasilja, ki so se odločili, da se s pomočjo teh ustanov odmaknejo iz svojega trpečega vsakdana.

Predsednica uprave Ljubljanskih mlekarn Cvetana Rijavec je ob tej priložnosti povedala: »Nasilje nad ženskami in otroci je resen družbeni problem globalnih razsežnosti. Po ocenah nevladnih organizacij samo v Sloveniji vsako leto prizadene okoli 200 000 žensk in otrok. Gre za bolečo in tragično temo, ki smo ji v naši družbi prisluhnili in ji v okviru svojega delovanja na humanitarnem področju namenili posebno pozornost. Z donacijami Alpskega mleka si želimo prispevati k ustvarjanju varnega in zaupanja vrednega vsakdana in si želimo, da si bodo žrtve z našo majhno pomočjo vsaj delno psihično in fizično opomogle.«

Predsednica sekcije Sekcije za varne hiše, materinske domove in druge sorodne organizacije pri Socialni zbornici Slovenije, Suzi Kvas, pa se je ob tej priložnosti v imenu vseh članic sekcije Ljubljanskih mlekarnam iskreno zahvalila za izkazano pomoč. Ljubljanske mlekarne s tem dejanjem nadaljujejo svoje poslanstvo na humanitarnem področju, ki ga uresničujejo v okviru svoje strategije družbene odgovornosti podjetja. 

Prekiniti krog nasilja ni preprosto. Posvetujte se na forumu Varna hiša na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,426
29.07.2021. ob 13:47
284,507
12.07.2021. ob 21:25
110,199
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close