EU vse bližje enotnim polnilnikom za prenosne telefone

Uredništvo, 30. december 2010.

Evropski organizaciji za standardizacijo sta objavili harmonizirane standarde, potrebne za proizvodnjo mobilnikov z možnostjo povezave z računalnikom, ki so združljivi z novim enotnim polnilnikom. S…

Evropski organizaciji za standardizacijo sta objavili harmonizirane standarde, potrebne za proizvodnjo mobilnikov z možnostjo povezave z računalnikom, ki so združljivi z novim enotnim polnilnikom.

S tem je narejen nov korak na poti do enotnega polnilnika za prenosne telefone na globalni ravni, ki jo je zastavila Evropska komisija. Sledi lanskemu dogovoru, s katerim se je 14 vodilnih proizvajalcev prenosnih telefonov zavezalo, da bodo harmonizirali polnilnike za mobilnike, ki imajo možnost podatkovne povezave z računalnikom in so v prodaji v EU-ju.

“Enotni polnilnik bo olajšal življenje”

Evropski komisar za industrijo in podjetništvo Antoni Tajani je ob tem izrazil zadovoljstvo, da sta CEN-CENELEC in ETSI izpolnila prošnjo komisije in v čim krajšem času razvila tehnične standarde, potrebne za uvedbo enotnega polnilnika. “Enotni polnilnik bo olajšal življenje potrošnikom, zmanjšal količino odpadkov in koristil podjetjem. Torej zmagovalni položaj za vse,” je povedal Tajani.

Vir: rtvslo.si

Spoznajte svet sodobne elektronike na forumu Računalništvo in mobilna telefonija na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,432
05.08.2021. ob 15:07
284,558
31.07.2021. ob 17:39
110,205
05.08.2021. ob 15:22
Preberi več

New Report

Close