Kako praznovati, da nas naslednji dan ne bosta bolela želodec in glava

Uredništvo, 30. december 2010.

Praznični obrok naj bo sestavljen tako, da telesu zagotovimo vse potrebne snovi za dobro delovanje in ga ne obremenimo Kako preživeti novoletno praznovanje, ne da…

Praznični obrok naj bo sestavljen tako, da telesu zagotovimo vse potrebne snovi za dobro delovanje in ga ne obremenimo

Kako preživeti novoletno praznovanje, ne da še nekaj dni čutimo posledice silvestrske jedače in pijače? Svetovalka za zdravo prehrano Marija Merljak, univ. dipl. ing. živilske tehnologije, prisega na pravilno sestavljen praznični obrok, s katerim telesu zagotovimo vse potrebne snovi za dobro delovanje in ga ne obremenimo oziroma spravimo v neravnovesje.

Kako naj se lotimo novoletnega praznovanja?

Praznike je treba spoštovati. So namreč priložnost, da se družina in prijatelji zberejo in se ob tem kujejo dobri odnosi. Ljudje, ki so sami, mi velikokrat potožijo, da se ob praznikih ne počutijo dobro: ne spijo, postanejo depresivni… Prepričana sem, da če bi se ljudje več družili in ob tem skuhali čisto preprosto jed, bi samoto pregnali in morda še kako bolezensko stanje. Zato vse praznike ovekovečimo z druženjem ob hrani. Pri tem ne mislim na veseljačenje z nezdravim prehranjevanjem, po katerem je človek še bolj slab, kot je bil prej. Tudi novoletno praznovanje bi morali zastaviti z mislijo, da se po praznikih počutimo dobro in smo takoj pripravljeni na nove naloge.

Kaj priporočate za silvestrsko druženje z večerjo?

Hrana je tista, ki druženje podkrepi. Pri naši hiši družina praznuje skupaj in se nas za mizo zbere 12, od tega pet otrok vseh starosti. Najprej vsakemu otroku dodelimo mesto pri mizi in poskrbimo, da se s kako igrico kratkočasi, saj si želim, da se vsi počutijo lepo. Vladati mora harmonija med različnimi starostmi in zanimanji, nihče ne sme preglasiti drugega.

Vir: dnevnik.si

Obiščite spletni forum Holesterol in preberite nasvete, kako uravnavati raven holesterola na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,539
03.08.2021. ob 07:48
110,202
03.08.2021. ob 07:20
Preberi več

New Report

Close