Letos že več kot 100 presaditev organov v UKC Ljubljana

Uredništvo, 23. december 2010.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so letos opravili presaditev organa več kot 100 bolnikom. V letošnjem letu smo v Sloveniji opravili 43 odvzemov organov pri…

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so letos opravili presaditev organa več kot 100 bolnikom. V letošnjem letu smo v Sloveniji opravili 43 odvzemov organov pri umrlih darovalcih, kar je izjemen uspeh.

Asist. Valentin Sojar, dr. med., koordinator transplantacijske dejavnosti v UKC Ljubljana  je dejal: »Posebna pohvala in zahvala je namenjena vsem neposredno sodelujočim ekipam v transplantacijski dejavnosti, ki s svojim delom in pogosto neizmernem naporom uspešno opravljajo svoje delo. Zavod Slovenija transplant je z delom vseh svojih zaposlenih potrdil nadaljevanje uspešnega dela. Prav tako se je potrebno zahvaliti vsem zaposlenim različnih strok medicine v UKC Ljubljana, ki pri presaditvah organov tudi sodelujejo, Zavodu za transfuzijo in vsem donorskim bolnišnicam.«

Prim. dr. Avsec Letonja, dr. med., direktorica Slovenija transplant, je ob tem dejala: »Svoje čestitke naslavljam še posebej na kolege in sodelavce v Centralni intenzivni terapiji in na Intenzivnem oddelku za nevrološke bolnike UKC Ljubljana ter vsem drugim intenzivnim enotam po Sloveniji, ki so v donorskem programu zelo aktivni, visoko strokovni in učinkoviti. Pohvaliti pa želim tudi ekipo koordinatorjev in vse v ekipi za odvzeme, ki se nesebično trudijo za kordinacijo in odvzeme organov, največkrat v poznih nočnih ali zgodnjih jutranjih urah.»

Ob tem pomembnem dosežku se želimo v imenu hudo bolnih, ki presaditev organa potrebujejo, še prav posebej zahvaliti vsem, ki se v najtežjih trenutkih izgube ljubljene osebe odločijo ZA nesebično darovanje organov po smrti. Brez darovanja ni presaditev.

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana

Več informacij o darovanju organov preberite na forumu Darovanje organov na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,423
07.07.2021. ob 00:49
284,502
29.07.2021. ob 10:19
110,198
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close