Klic dobrote 2010 – dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

Uredništvo, 23. november 2010.

Slovenska Karitas skupaj z RTV Slovenija prireja 20. tradicionalni dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 24. novembra 2010 ob 20.00 v Dvorani Golovec…

Slovenska Karitas skupaj z RTV Slovenija prireja 20. tradicionalni dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 24. novembra 2010 ob 20.00 v Dvorani Golovec v Celju. Koncert bosta prenašala TV Slovenija in Radio Ognjišče.

Prireditev v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalcev, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Vstopnice so na voljo na sedežih Slovenske Karitas in škofijskih Karitas ter v celjski Dvorani Golovec.

Številni nastopajoči glasbeniki, pevci, zbori, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali bodo na dobroto src in pozivali k pomoči družinam v stiski.

Nastopili bodo:

  • Global Kryner – Avstrija
  • Deški zbor iz Bratislave – Slovaška
  • Alenka Godec
  • Omar Naber
  • Petra Stopar
  • Ansambel Franca Miheliča
  • Pevska šola Carmina Slovenica
  • Komorni dekliški zbor ŠKG Ljubljana
  • Ženski zbor Mens sonora

Koncert bosta povezovala Andrea Flego in Natalija Bratkovič. Scenarij je pripravil Tadej Sadar, režiser prireditve pa bo Njegoš Maravič.

V času koncerta se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstev aktivno vključijo v akcijo. Tako se je v lanskem času koncerta za družine v stiski zbralo 217.000 evrov. S spremljajočo akcijo pa se je do konca leta 2009 zbralo 465.439 evrov. Celoten izkupiček akcije je Slovenska Karitas namenila 15.200 družinam iz cele Slovenije.

Še posebej družine z otroki, kjer so starši izgubili zaposlitev ali ne dobijo plačila za delo, so pred težkimi preizkušnjami in težavami, ki jih sami ne morejo rešiti. Število družin in tudi potrebe se žal stalno povečujejo. Tudi naša prošnja vsem ljudem dobrega srca, da skupaj pomagamo, je letos še toliko večja.

Klic dobrote bo v letošnjem letu potekal pod geslom: »Nič revščine, ukrepajmo zdaj« in bo pod častnim pokroviteljstvom Evropskega parlamenta eden iz med večjih zaključnih dogodkov v Evropskem letu boja proti revščini in socialni izključenosti

S pomočjo obiskovalcev, darovalcev in ljudi dobre volje bo letošnji dobrodelni koncert prinesel manj revščine za družine v stiski in več upanja za prihodnost.

Vir: Karitas.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,553
04.08.2021. ob 21:21
110,204
04.08.2021. ob 20:58
Preberi več

New Report

Close