Dvakrat zlato za Barcaffe v italiji ter nagrada NETKO 2010 v Ljubljani

Uredništvo, 16. november 2010.

Z velikim zadovoljstvom vas obveščamo o novem uspehu blagovne znamke Barcaffè.  Štirideset let izkušenj, truda in ljubezni do kave je bilo nagrajenih s posebnim priznanjem…

Z velikim zadovoljstvom vas obveščamo o novem uspehu blagovne znamke Barcaffè.  Štirideset let izkušenj, truda in ljubezni do kave je bilo nagrajenih s posebnim priznanjem za superiorno kakovost kave. Barcaffè je namreč na Mednarodnem testiranju kave (International Coffee Tasting), ki je potekalo 26. in 27. oktobra 2010  v Bresci v Italiji dobil dve zlati medalji, in sicer za espresso kavo Barcaffè Prestige 1000g in filter kavo Barcaffè Filter 250g, obe mešanici 100% arabika kave. V kategoriji filter kave je Barcaffè celo edina nagrajena blagovna znamka!

Kaj je International Coffee Tasting?

International Coffee Tasting je mednarodno tekmovanje za mlete kave, kave v zrnu in kave v  blazinicah oz. kapsulah – za pripravo espresso ali filter kave. Vsaki dve leti ga organizira mednarodni inštitut degustatorjev kave (International Institute of Coffee Tasters) v sodelovanju s centrom degustatorjev iz Italije (Centro Studi Assaggiatori). Cilj tekmovanja je ne le nagrajevati odličnost, temveč spodbujati proizvajalce iz celega sveta k doseganju le-te. Poleg tega z izborom najboljših mešanic obveščajo porabnike, katere kave na trgu so zares kakovostne in zato vredne njihove pozornosti.

Na letošnjem ocenjevanju kav je 27 degustatorjev iz 9 držav (Italija, Japonska, Poljska, Slovaška, Slovenija, Švedska, Švica, Srbija, Nemčija) ocenilo kar 130 izbranih kav iz celega sveta. Poleg nas so medaljo dobile tudi mešanice iz Italije, ZDA, Poljske, Tajske, Mehike in Švice. Pomembno je poudariti, da degustatorji ocenjujejo kave izključno na podlagi senzorične analize – in ob tem ne vedo, katero blagovno znamko kave ocenjujejo in iz katere države prihaja, s čimer se ohranja objektivnost strokovnjakov za kavo.

Barcaffè je tako postal nosilec prestižne mednarodne nagrade, ki pomeni največje priznanje kakovosti v svetu kave. Tako pomembno priznanje na svetovnem nivoju daje velik zagon ekipi, ki se vsakodnevno trudi za kakovost in nove uspehe blagovne znamke Barcaffè. Pohvala gre vsem, ki iz dneva v dan ustvarjajo naš edinstveni Barcaffè.

GZS-Združenje za informatiko in telekomunikacije je v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo – Direktoratom za informacijsko družbo v sredo 10. novembra v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije podelilo nagrade za najboljše poslovne in upravne spletne strani v Sloveniji.

Zbranih je bilo skupno 113 prijav podjetij in institucij. Nagrajenec letošnjega izbora za nagrado Netko v kategoriji »Produkti in blagovne znamke« je Barcaffè.

Žirija je letos želela nagraditi izjemno kakovostno izpeljano prispodobo spletnega vmesnika ter igrivost nagovora uporabnikom. Že dolgo časa namreč kavo in internet druži pomembna lastnost: brez njiju enostavno ne gre.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,429
01.08.2021. ob 10:11
284,523
31.07.2021. ob 17:39
110,201
01.08.2021. ob 00:11
Preberi več

New Report

Close