Za izboljšanje kakovosti življenja moških vas bo po Sloveniji opozarjala petmetrska prostata

Uredništvo, 11. november 2010.

Po Sloveniji vas bo z 19. novembrom začela ozaveščati ogromna prostata. Gre za petmetrski model prostate, katerega namen je povečati stopnjo ozaveščenosti o zdravju in…

Po Sloveniji vas bo z 19. novembrom začela ozaveščati ogromna prostata. Gre za petmetrski model prostate, katerega namen je povečati stopnjo ozaveščenosti o zdravju in boleznih prostate, saj podatki kažejo, da je stopnja ozaveščenosti pri nas nizka, stopnja obolevanja pa relativno visoka. Po petdesetem letu se namreč pri več kot polovici moških pojavijo težave s povečano prostato. Simptomi, ki spremljajo te težave (pogosto mokrenje, težavno mokrenje, počasno in nepopolno praznjenje mehurja, slab in prekinjen curek urina, težave s potenco, pogosta vnetja sečil) zahtevajo pregled pri osebnem zdravniku ali urologu v celotnem življenjskem obdobju zrelega moškega.

Zdravstveno stanje prostate v mlajših letih ima določen vpliv na razvoj bolezni prostate v starejših letih, kot sta benigna hiperplazija prostate in rak prostate, ki sta v Sloveniji v porastu.

Vabimo vas, da si ogledate fascinanten in poučen model prostate 19. in 20. novembra na Prešernovem trgu v Ljubljani in 27. novembra na Trgu Svobode v Mariboru.

Tabuje o prostati vam bodo pomagali odpraviti predstavniki Združenja urologov Slovenije in absolventi medicine. Vsi obiskovalci modela bodo dobili tudi možnost, da izpolnijo diagnostični vprašalnik za lažjo identifikacijo simptomov obolenj prostate.

Vljudno vabljeni.

Obiščite spletni forum Kako živeti z rakom in izvedeli boste več na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
13.06.2021. ob 13:25
284,296
20.06.2021. ob 18:13
110,159
19.06.2021. ob 16:52
Preberi več