Razširjenost drog pri nas

Uredništvo, 11. november 2010.

Nismo izoliran otok, smo sredi tokov preprodajalcev Ljubljana – Stanje v Sloveniji na področju uživanja prepovedanih drog je po besedah direktorja Utripa Mateja Koširja zelo…

Nismo izoliran otok, smo sredi tokov preprodajalcev

Ljubljana – Stanje v Sloveniji na področju uživanja prepovedanih drog je po besedah direktorja Utripa Mateja Koširja zelo podobno kot v Evropi in se ujema z glavnimi ugotovitvami poročila o stanju glede problematike drog v Evropi, ki so ga objavili danes v Lizboni. “Slovenija ni izoliran otok, smo sredi tokov preprodajalcev,” je dejal.

Populacija heroinskih odvisnikov se tudi v Sloveniji po besedah Koširja, ta je direktor Inštituta za raziskave in razvoj Utrip, stara. Uporabniki heroina so praviloma začeli z njegovo uporabo pred 20 leti in več in so tako ves ta čas v “začaranem krogu socialne izključenosti”.

Težava se pojavlja tudi s nadomestnimi programi, kot je metadonski program, saj lahko heroinski zasvojenci postanejo ob dolgoročnem jemanju metadona odvisni tudi od metadona.

Tako heroin ni več tista droga, ki jo uporabljajo mladi uporabniki drog. Ti posegajo predvsem po kokainu in sintetičnih drogah. Poleg tega je na tržišču in tudi v uporabi vedno več novih sintetičnih drog, pojasnjuje Košir.

Tako v Sloveniji kot v Evropi uporabniki mešajo med sabo različne droge – dovoljene in prepovedane – pravi Košir. To je značilno predvsem za tisto populacijo mladih, ki se pogosteje zadržuje v nočnih lokalih.

Vir: dnevnik.si

Imate težave z drogami, mogoče kdo okoli vas? Posvetujte se na forumu DROGE? POMOČ! na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,486
12.07.2021. ob 21:25
110,194
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close